TÜRKİYE Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum'un buz sporlarında uluslararası kamp merkezi haline geldiğini söyledi.
Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki tesisler ve başarılı geçen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde Palandöken'in adını dünyaya duyurduğun belirten Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum'da kamp yapmanın ayrıcalıklı hale geldiğini kaydetti. Erzurum'da olimpik ölçülerde yaptırılan 3 buz pistinin neredeyse 24 saat dolu olduğuna dikkati çeken Okuyucu, "Kulüplerin gözü Erzurum'da. Çünkü sporcuların konakladığı oteller 2 bin 200 rakımda. Sporcu odasında dinlenirken bile antrenman yaparcasına ciğer kapasitesini artırıyor. Pist ve buz çok kaliteli. Buz pistlerinde şu anda Türkiye, Rusya ve Kazakistan milli takımları ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 10'un üzerinde kulüp yüksek irtifa kampı yapıyor. Bunlara önümüzdeki günlerde Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Hindistan'ın milli takımları da eklenecek" diye konuştu.
Buz Pateni Federasyonu'nun Buz Pateni, Kısa Kulvar Sürat Pateni, Curling ve senkronize buz pateni gibi dört branşta faaliyet gösterdiğine işaret eden Dilek Okuyucu, federasyon başkanlığının yanı sıra Erzurum Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğunu anımsatarak şöyle devam etti:
"2011 yılındaki 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Türkiye'deki buz sporları için bir milat olmuştur. Dünyanın çok önemli takımları yüksek irtifa ve buz kalitesi, otel koşulları ve çalışma ortamının uygun olması nedeniyle son 2 yıldır Erzurum'u kamp merkezi olarak tercih ediyor. Hız, artistik buz pateni ve curling için çok fazla kamp düzenliyoruz. Rusya, Kazakistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Hindistan bu ülkelerin tamamı Erzurum'a kamp için geliyor. Yıllardır cefasını çektiğimiz karakışın artık sefasını sürüyoruz. Üç buz pateni salonumuz var üçü de şu anda dolu durumdu. Ağustos ayında dünyanın sayılı ülkeleri kamp için Erzurum'a gelecek."

FOTOĞRAFLI