ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Soner Akkurt, Avrupa başta olmak üzere gelişmiş dünya ülkelerinde spor hekimliğine gerekli önem verilirken, Türkiye’de spor hekimliğinin yeterince tanınmadığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Akkurt, bunun nedeninin ise Türkiye’de amatör sporun yeterince gelişmemesi olduğunu söyledi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Spor Hekimliği Anabilim Dalı yeniden düzenlenerek hizmete başladı. Bir öğretim üyesi, bir asistan doktor, bir fizik tedavi teknikeri ve bir hemşirenin hizmet verdiği Spor Hekimliği Bölümü ile ilgili bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Soner Akkurt, Erciyes Üniversitesi’nde Spor Hekimliği Bölümünün 2005 yılında faaliyete başlamasına rağmen 2012-2013 yılları arasında öğretim üyesi yokluğu nedeni ile bir süre hizmetlerine ara vermek zorunda kaldığını kaydetti. Türkiye’de sadece 9 üniversitede bulunan Spor Hekimliği’nin Kayseri’de bulunmasının Kayserili sporcular için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Akkurt, Spor Hekimliği Anabilim Dalında verdikleri hizmetleri şöyle özetledi:
“Spor Hekimliği Anabilim Dalımızda; spora katılım öncesi sağlık raporu veya lisans çıkarma işlemleri, spor sakatlıklarının tanı, tedavi ve rehabilitasyonu, cerrahi müdahale geçiren sporcuların rehabilitasyonu, şişmanlık (obezite) tedavisi, şeker hastalığı (diyabet), hiperkolesterolemi, hiperlipidemi, gibi bazı kronik hastalıkların egzersiz tedavileri, bireysel egzersiz programları düzenlenmesi ve sporcu performans testlerini yapmaktayız. Anabilim Dalımızda verdiğimiz bu hizmetlerden tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. Spor Hekimliğine başvurmak için sporcu olmak şartı yoktur. Spora bağlı sağlık sorunları için tüm vatandaşlarımız polikliniğimize başvurabilmektedir. Sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız herhangi bir ek ücret ödemeden tüm hizmetlerden faydalanabilmektedir. Sosyal güvencesi olmayanlar ise ücreti karşılığında sıraladığımız bu hizmetlerden faydalanabilmektedirler."
Yrd. Doç. Dr. Akkurt, Spor Hekimliğine başvurup da cerrahi müdahale gereken hastaların ise ortopedi bölümünde deneyimli ekip tarafından ameliyat edildiğini ve ameliyat sonrası bu hastaların rehabilitasyonunu ortopedi bölümü ile birlikte yaptıklarını kaydetti.