HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerini eleştirdi. Kürkçü, bu hafta konuşulacağı var sayılan yasanın Meclis'e getirilmesinin anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Kürkçü, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün Gezi Parkı protestoları sırasında polis ya da sivil katiller tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının Kayseri'ye kaçırıldığını öne süren Kürkçü, "Bu dava nereye kaçırılırsa kaçırılsın, nasıl görülmeye çalışılırsa çalışılsın katillerin cezalandırılacağı şekilde bu dava sonuçlanıncaya kadar takipçisi olacağız" dedi.

Özel hayatın gizliliğinin ihlali durumlarında internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından önlenmesi de öngörüldüğü 'Torba Yasa' kanun teklifi görüşmelerine tepki gösteren Kürkçü, "Bu hafta konuşulacağı var sayılan yasanın Meclis'e getirmesinin hukuka ve anayasaya aykırı olduğunu söylemek isterim. Bu yönüyle yasanın ele alınması AKP'nin son dönemde ki yasa değişiklikleriyle gece yarısı baskını, kapma, kaçırma ile görüşülmek istenmesinin karşıyız. Yasanın bu şartlar altında görüşülemeyeceğini dile getireceğiz. İnternet kullanıcılarının hepsinin bu yasaya karşı elbirliği etmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. İnternetin özgür olmadığı bir yerde ilerlemeden bilginin paylaşımından söz edemeyiz. Türkiye böyle bir geriliğe, gericiliğe halka düşman uygulamaya mecbur değildir" dedi.

BAKANLARLA İLGİLİ FEZLEKE

Bir gazetecinin bakanlarla ilgili fezlekelerin TBMM'ye gelmediğini sorması üzerine Kürkçü, "Fezlekelerin alıkonması meselesi. Yöneticiler açısından söylüyor, tırnak açısında söylüyorum.Kendi adamını, kadınını kolluyor. Bu bir kollama mekanizması olarak çalışıyor"diye cevapladı. (MV/FK)