Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, restorasyon çalışmaları devam eden Andriake Antik Kenti ve yapımı devam eden Likya Müzesi'nde çalışan 3 taş ustası, ilçeye yaptığı yatırımlar, kendilerine gösterdiği ilginin anısına eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay adına çeşme yaptı.
Demre'deki Andriake Antik Kenti'nin restorasyonu ve Likya Müzesi inşaatında çalışan Denizlili taş ustası ve restoratör Hüseyin Tanışır ve iş arkadaşları Salih Kaya ile Süleyman Açık, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın evinin bulunduğu Kum Dağı mevkiine giden yolda, çeşme yaptı. 'Ertuğrul Günay Sevgi Çeşmesi' adı verilen çeşme, 3 işçi tarafından tamamen taştan yapıldı. Doğal dokuya uygun olmasına özen gösterilen çeşme, 4 metrekare tabana oturtuldu. 1.8 metre yüksekliğindeki çeşmenin ön kısmı ise deniz taşlarıyla süslendi. Ertuğrul Günay'ın Kum Tepesi'ndeki evine giden yolda yapılan çeşme yaklaşık 2 haftada tamamlandı.
HİÇ BETON KULLANILMADI
Mermerle kaplanan çeşmenin yapımında beton kullanılmadı. Alçı ve kil kullanılarak yapılan çeşme, yapısı itibarıyla çevredeki eski tarihi yapılara uyum sağlıyor. Çeşmenin yapımında kullanılan malzemeleri kendi imkanlarıyla aldıklarını belirten taş ustası ve restöratör Hüseyin Tanışır, 2.5 yıldır Andriake Antik Kenti'nin restorasyon çalışması ve Likya Müzesi inşaatında çalıştıklarını kaydetti. Ertuğrul Günay'ın bakanlığı döneminde sık sık antik kente geldiğini, çalışmalarla yakından ilgilendiğini anlatan Tanışır, "Sadece inşaatla değil, aynı zamanda bizim de sorunlarımızı dinler, bizden çalışmalar konusunda fikir alırdı. Kendisini çok seviyoruz. Demre'ye yatırım yapılması için destek verdi. Bu nedenle, tüm malzemelerini kendimiz temin ederek, adına çeşme yaptık" dedi.
GÜNAY'IN HABERİ YOK
Çeşmeden henüz Günay'ın haberi olmadığını vurgulayan Tanışır, "Çeşmenin suyunu bağlattık. Buradan geçenler su içiyor. Belediye görevlileri bu konuda gerekli desteği verdi. Kendisi, sevgi dolu bir insan olduğu için çeşmenin adını 'Ertuğrul Günay Sevgi Çeşmesi' koyduk. Evine geldiğinde çeşmeyi görecek. Umarım sürprizimizi beğenir" diye konuştu.

AA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)