Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk 7 ayda orman yangınlarında zarar gören alan miktarının, geçen yılın aynı dönemine göre 5'te 1 oranına düştüğünü açıkladı.
Afyonkarahisar'ın ilçe ve beldelerinde ziyaretlerini sürdüren Bakan Veysel Eroğlu, Sinanpaşa İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Orman yangınlarıyla mücadelede büyük başarı sağlandığını, bu yıl eski yıllara göre daha az yangın olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Geçen yıl aynı tarihlerde, 1 Ağustos'a kadar olan sürede 1566 yangın çıkmıştı. Bu yangınlarda 5 bin 654 hektar alan zarar görmüştü. Ama bu sene bu rakamlar çok daha düşük. Hatta Akdeniz ülkeleri için çok çok düşük bir miktar. İhmal edilecek miktar olarak da değerlendirilebilir. Bu sene, 1 Ocak'tan bugüne kadar 1051 yangın çıktı. Bu yangınlarda 1182 hektar alan zarar gördü. Yani çok düşük bir miktar yandı. Geçen senenin aynı dönemine göre beşte bir kadar alan yandı."
ADRASAN AĞAÇLANDIRILIYOR
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan Mahallesi'nde 1 ay önce ormanlık alanı ve otelleri etkileyen yangının ardından bölgedeki durumun sorulduğu Bakan Eroğlu, bölgede ağaçlandırma çalışmalarının eylül, ekim ayında başlayacağını anlattı. Arazi çalışmalarına başlandığını aktaran Eroğlu, "Ağaçlandıracağız. O yanan alanın 1 santimetrekaresini bile başka amaçla veremeyiz" dedi.
İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili olarak da Eroğlu, İsrail vatandaşlarından yöneticilerinin zulmüne karşı çıkmasını istedi. Eroğlu, şunları söyledi:
"Çok büyük acı, ıstırap duyuyoruz. İsrail'i lanetliyorum. İsrail bu zulümle, kanda boğulacaktır. İsrailliler geçmişte İspanya'da, Avrupa'da Hitler döneminde zulme uğradıklarını söylemişlerdi. İspanya'da zulme uğradıkları zaman, 520 yıl önce Osmanlı Devleti onlara elini uzattı. Onları zulümden kurtardı. Yahudinin en azından bunları hatırlaması lazım. Büyük bir zulüm, büyük bir mezalim yaşanıyor. Benim şaşırdığım, Türkiye dışında bütün dünya bu Yahudi zulmüne seyirci kalıyor. Aslında Musevilerden ziyade, İsrail'de yaşayanlardan ziyade yöneticileri zalim. İsrail'de yaşayan insanların en azından yöneticilerinin yaptığı bu zulme karşı çıkması gerekir."

FOTOĞRAFLI