Necati MALDAR/SÖKE (Aydın), () - AYDIN’ın Söke İlçesi’ne gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla düzenlediği toplantıda Aydın’ın en fazla yatırım yapılan illerden biri olduğunu söyledi. Bakanlık olarak yürüttükleri dere ıslahı çalışmaları hakkında bilgi veren Eroğlu, Aydın’a iki bal ormanı daha yapacaklarını belirtti.
Söke İlçesi’ndeki Ardıç Restorant’ta yapılan toplantıya AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, Söke Belediye Başkan adayı Metin Yavuz ve muhtarlar katıldı. Aydın’a karşı bir gönül bağı bulunduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentin en çok yatırım yapılan iller arasında yer aldığını belirterek, Bakanlık olarak Aydın’ın yatırım yaptıkları iller arasında 4’üncü sıraya yükseldiğini bildirdi.
Aydın’a yönelik yeni projeler hakkında da bilgiler veren Bakan Eroğlu, Büyük Menderes’in ıslahı için çalıştıklarını söyledi. Çine Adnan Menderes Barajı’nın hizmete girmesinin ardından Büyük Menderes’in Koçarlı ve Söke ovalarında taşkınların tarih olacağını söyleyen Eroğlu, “Büyük Menderes Eylem Planı kapsamında 124 kilometrelik nehir yatağı ıslahı tamanlandı. Geride kalan 61 kilometrelik ıslah ise 2014 yılında tamamlanacak” dedi.
Aydın’nın kesinlikle susuzluk yaşamayacağını ifade eden Eroğlu, kent genelinde 45 derenin ıslah çalışmasının tamamlandığını söyledi. Söke Bağarası Beldesi yakınlarındaki Sarıçay Projesi’nin de önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Sarıçay Barajı’nın yapılması ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Ağustos ayında Sarıçay Barajı’nın ihalesini yapacağız. Bakanlığımızın bir süredir sürdürmekte olduğu alt yapı ve projelendirme çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildi” diye konuştu.
BAL ORMANLARI YAYGINLAŞTIRILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın son dönemlerde önem verdiği projelerden birinin de bal ormanları olduğuna dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’deki bal ormanı sayılarını arttıracaklarını söyleyerek “Aydın’da 2 tane olan bal ormanı sayısı 2014 yılında 4’e yükselecek. Aydın’ın artık dağlarında yağ, ovalarında ve ormanlarından bal akacak” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantının ardından beraberinde AK Parti Aydın Büyükşehir adayı Mustafa Savaş, Söke Belediye Başkan adayı Metin Yavuz, Aydın Milletvekilleri ile çarşı esnafını ziyaret etti. Bakan Eroğlu’nun İstasyon, Cumhuriyet, Hasırcılar ve Kavakdibi caddelerindeki esnaf ziyaretlerinde trafik sıkışıklığı nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşandı.

NM(TY/CK) (FOTOĞRAFLI)