3 AĞAÇ KESİLDİ' DİYE BAHANE ORTAYA ÇIKARDILAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Söke’nin ardından geçtiği Aydın’da Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyaretteki konuşmasında, "Bir acı, başka bir acıyla yok olamaz, ancak acılar birbirimizle paylaşarak, paylaşmak suretiyle azalır. Birbirimizi sevdikçe de sevgi çoğalır. Ülkemizde istikrar var. Vatandaşlarımız bunları düşüsün. Milletimizden sağduyu bekliyoruz, gaza hiçbir zaman gelmesinler. Hükümetimize güvensinler, devletimize güvensinler" dedi.
Seçimlerden önce gerginlikler olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, Gezi olaylarını çıkaranların amacının üç ağacı bahane ederek devlete karşı çıkmak, yağmalamak, hükümeti yıpratmak olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Türkiye ne zaman ileri bir adım atsa, büyük hamleler yapsa ortalığı karıştırmak istiyorlar. Türkiye, IMF’ye borcu sıfırladı. Faiz 4,62 ye kadar indi. Enflasyon tek rakamlı haneye indi. Bundan rahatsız olanlar var. Rahatsız olanlar bir bahane buluyor. Bahane çok. 'Üç tane ağaç kesildi' diye bahane ortaya çıkardılar. 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bunlar bahanedir. Vatandaşlar bunu anladı. Daha sonra marjinal gruplar bu işin üzerine gitti. Neden? Devlete karşı çıkmak, yağmalamak, hükümeti yıpratmak, bilhassa faiz lobisinin ekmeğine yağ sürmek için. Türkiye’yi sevmeyen düşman ülkelerin ekmeğine yağ sürmek için bunlar yapılıyor. Doğru değil. Ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesi lazım. Hep birlikte büyük bir gayretle çalışırsak, birbirimize seversek çözülmeyecek mesele yok. Kavgayla bir şey olmaz. Karşılıklı konuşarak, birbirimizi severek, sevmesek bile birbirimizi sayarak bu işleri çözebiliriz." Bakan Eroğlu, valilikteki ziyarette AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın projelerine destek vereceğini söyledi.
HES SULU ÜRETİM TESİSİ DENEMESİ START ALDI
Bakan Eroğlu, daha sonra Aydın’ın Çine İlçesi’ne giderek Çine Adnan Menderes Barajı’nda kurulan HES Sulu Üretim Tesisi’nin denemesini yaptı. Burada düzenlenen törenin ardından Bakan Eroğlu, Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Ak Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Korkmaz ile birlikte Çine esnafını ziyaret etti. Belediye Başkan Adayları için oy isteyen Bakan Eroğlu, vatandaşlara çam fidanı dağıttı.

Cem ULUCAN/ AYDIN, ()

CU (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)