BAKANLAR ARITMA TESİSİ TEMELİNİ ATTI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan İleri Biyolojik Arıtma tesisinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Saray arıtma tesisinin 2014 Ağustos ayı itibari ile Ergene Nehri’nin temiz akmasına katkı sağlayacağını söyleyerek, "Su medeniyet, şifa, rahmet ve berekettir. Bu nedenle suyun temiz olması gerekiyor. Doğa ve çevre gibi suyu da korumalı ve verimli kullanmalıyız. Kim ne derse desin. Ergene’nin kirliliğinden hepimiz sorumluyuz. Birlikte kirlettik, birlikte temizleyeceğiz. Ergene Nehri 2015’ten sonra bir doğal güzellik olarak Trakya’ya zenginlik katacaktır" dedi. Bakan Müezzinoğlu, 2014 yılında 75 yataklı modern Saray Devlet Hastanesi’nin temelinin atılacağını da sözlerine ekledi.
ERGENENİN MALİYETİ 3.2 MİLYAR LİRA
Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ndeki törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Ergene'yi kurtarmanın maliyetinin 3.2 milyar lira olduğu anlatarak, "Bizim o zaman belediyenin atık su kolektörünü yapma gibi bir görevimiz yoktu. Değişikliğe giderek bunu da yaptık. Ergene'yi temizlemek için 15 eylem planı hazırladık. Sadece Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3.2 milyar lira. Para çok diyebilirsiniz, ama Ergene için ne yapılsa yeridir. Ergene'yi mutlaka temizleyeceğiz. Atık suları arıtıp tarımda kullanacağız" dedi.
Konuşmaların ardından geçilen temel atma töreninde tesisin 1 Ağustos 2014 tarihinde bitireceği bilgisini veren Bakan Eroğlu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve beraberindekiler butona basarak inşaatı başlattı. Tekirdağ’daki temaslarını tamamlayan Bakanlar Müezzinoğlu ve Eroğlu, Kırklareli’nin Pınarhisar ve Babaeski İlçeleri’nde de arıtma tesisi temel atma törenlerine katıldı.

Şenol AKSOY-Şaban KARDEŞ/ TEKİRDAĞ,()