BELEDİYEYE YÜRÜYEREK GİTTİ
Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı Öğretmenevi'nden Kınık Belediyesi'ne kadar yaklaşık 300 metre mesafeyi yanında Emine Erdoğan olduğu halde yürüyerek gitti. Bariyerler ve çevik kuvvet kordonu yüzünden kendisine ulaşamayan vatandaşların yanına da giden Başbakan Erdoğan kendisine iletilen sorunları dinledi.
Bu sırada zaman zaman duygusal, zaman zaman da gülümseten diyaloglar yaşandı. "Başbakanım seni çok seviyoruz" diyen bir Kınıklı'nın yanına giden Erdoğan, "Madem seviyorsun bu ne? Niye sigara içiyorsun?" diyerek vatandaşın gömlek cebindeki sigara paketine el koydu.
Bir işçi de taşeron sisteminden şikayet etti, "Başbakan'ım çalışanlar da çok önemli. 1000 liraya çalışılmaz Başbakanım. Bin lira ile ben dört tane çocuğu nasıl geçindireyim? Buna da bir önlem alın" diye seslendi. Başbakan Erdoğan da "Bunlarla ilgili de yeni yasa çıkarıyoruz bu ay" diye yanıt verdi. Bir işçi de Başbakan Erdoğan'a facianın meydana geldiği ocakta altı saat mahsur kaldığını, arkadaşları tarafından kurtarıldığını anlattı.
Başbakan Erdoğan daha sonra İzmir'de kazandıkları altı ilçeden biri olan Kınık Belediyesi'ne gitti.
İZMİR ()

(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)