ERMENİSTAN'ın Gümrü kentinde geçen cumartesi günü üvey oğlu tarafından öldürülen 45 yaşındaki Evliya Gümüştekin, Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde toprağa verildi. Evliya Gümüştekin'in Ermeni uyruklu eşi Base Bakoyan Gümüştekin de geçen haziran ayında kayınbiraderinin kaza kurşunuyla hayatını kaybetmişti.
Tuzluca'dan 12 yıl önce Ermenistan'a çalışmaya giden Evliya Gümüştekin, daha önce bir evlilik yapan Base Bakoyan Gümüştekin ile evliliğinden biri kız 2 çocuğu oldu. Ermenistan'ın Gümrü kentinde gıda toptancılığı yapan aile, geçen Haziran ayında Tuzluca'nın Aşağı Mahallesindeki evlerine tatile geldi. Evin bahçesinde 50 yaşındaki Yusuf Gümüştekin, kargalara av tüfeği ile ateş açarken evin önünde duran yengesi Base Bakoyan Gümüştekin'i kazaen vurarak öldürdü. Yusuf Gümüştekin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Eşinin ölümünün ardından işyerinin bulunduğu Gümrü kentine giden Evliya Gümüştekin, geçen cumartesi akşamı ortak olduğu otelden, hamama gitti. Hamamdan çıkıp evine dönerken biri üvey oğlu Maksim olmak üzere 3 kişinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitirdi. Saldırıdan sonra Ermeni gelin Base Bakoyan Gümüştekin'in, ilk evliliğini yaptığı Ermeni eşinden olan 23 yaşındaki Maksim yakalandı. Olayın ardından Evliya Gümüştekin'in halasının oğlu olan Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, cenazeyi almak için akrabalarıyla birlikte Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Ermenistan'a gitti. Getirilen caneze otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
İKİ ÇOCUK ERMENİSTAN'DA KALDI
Cenazenin otopsi işleminden sonra Tuzluca'ya getirilmesi üzerine bugün ilçe mezarlığında bir tören düzenlendi. Ermeni gelinle evlenmeden önce Tuzluca'da bir evlilik yaptığı, bu evlilikten de 4 çocuğu bulunduğu belirtildi. Yakınları tarafından Evliya Gümüştekin'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. İkinci evlilikten olan Suna (9) ve Salih'in (5) Ermenistan'da teyzelerinde kaldığını ifade eden Evliya Gümüştekin'in dayısının oğlu Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, "Çok üzgünüz. 9 ay önce gelinimiz, şimdi de halamın oğlu öldü. İki çocuk Ermenistan'da kaldı. Komşumuz olan Ermenistan Televizyonu Evliya'nın öldürülmesini 5-10 saniyelik bir haber olarak geçiştirdi. Ama 9 ay önce gelinin kazaen ölme haberini 10 dakika anlattı. Bu insani ölçülere ve hukuka yakışmıyor. Komşumuz Ermenistan'a ben buradan eseflerimi belirtmek istiyorum. İnsanlık ortak paydadır. Bu gün bizim başımızda olan yarın sizin başınızda olabilir. Hukuki olarak bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

SD(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)