DİYARBAKIR'ın Ergani Belediyesi'nin, Ziya Gökalp Caddesi'nin adını, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dedesi olan ilçenin ilk belediye başkanlarından Şevki Bey olarak değiştirme kararını, Kaymakam Erdinç Yılmaz veto etti.
BDP'li 18 ve Ak Partili 13 üyenin bulunduğu Ergani Belediye Meclisi, 28'e karşı 3 oyla ilçedeki Ziya Gökalp Caddesi'nin adının Şevki Bey Caddesi olarak değiştirilmesi kararını aldı. 14 Mayıs tarihinde alınan bu kararı 16 Mayıs'ta kaymakamlığa gönderen belediyenin bu değişiklik talebi, aynı gün Kaymakam Erdinç Yılmaz tarafından Şevki Bey'in 'Şeyh Sait isyanını desteklediği' gerekçesiyle veto edildi.
Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, kaymakamlığın reddetme gerekçesini, tatmin edici bulmadıklarını belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Kartalmış, "Biz Şevki Bey isminin verilmesinin, anayasanın temel ilkelerine, devletin bölünmez bütünlüğüne veya genel ahlaka aykırı bir durum olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Caddenin adının değiştirilmesiyle Ziya Gökalp'in isminden bir şey kaybetmeyeceğini ileri süren Ramazan Kartalmış, "Ülkemizde onlarca cadde ve okul Ziya Gökalp ismini taşımaktadır. Ergani’de bir caddeden bu ismin kaldırılması, Ziya Gökalp isminden bir şey kaybetmez. Ben bir hukukçu belediye başkanı olarak, Kaymakam Bey’in isim değişikliğinin reddetme gerekçesini anlayabilmiş değilim" diye konuştu.

ET(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)