ERZİNCAN Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sezon, Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclis Başkanı Ünay Tuygun'un kızak kaymasıyla açıldı.
Munzur Dağı'nın deniz seviyesinden 2 bin 970 metre yüksekliğinde yer alan ve yapımı 55 milyon liraya mal olan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sezon açılışı yapıldı. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, kamu kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı sezon açılışı halk oyunları gösterileriyle başladı. Ardından buz tutan Ardıçlı Gölü üzerinde paramotorlu kızak gösterisi yapıldı.
Açılış nedeniyle bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir, bu yıl yeterince kar yağmamasından yakındı. Önümüzdeki sezona kadar suni kar yağdırma sisteminin hazır olacağını belirte Vali Akdemir, uzun pistlere sahip Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin Erzincan'ın tanıtım yüzü olacağını belirtti.
Daha sonra kayak kıyafetleri giyen Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclis Başkanı Ünay Tuygun, 100 metrelik parkurda kızak kaydı. İl Genel Meclis Başkanı Tuygun diğer protokol üyelerini geride bıraktı. Küçük çarpışmaların da meydana geldiği protokolün kızak keyfi sırasında koruma Nurullah Ataç'ın Vali Akdemir'in kızağını takip etmesi dikkat çekti.
Vali Abdurrahman Akdemir, çocukluk günlerine döndüklerini belirterek, "Kızağa binmeyeli yıllar olmuş. Hem o yılları hatırladık hem de müthiş bir adrenalin yaşadık. Bütün gençlerimizi, çocuklarımızı kayak ve kızak yapmaya davet ediyoruz" dedi.