Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Belediye Meclis toplantısında söz alan CHP'li üye Özkan Özyağcı'nın, Ramazan öncesi 30 taşeron işçinin işten çıkarıldığını belirterek, "İşçileri emanet ettiğimiz başkanımız günaha girmiştir" demesi gerginliğe yol açtı.
30 Mart'ta seçimi kazanarak belediye başkanlığı görevini CHP'li Halil Posbıyık'tan devralan AK Partili Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda söz alan CHP'li Özkan Özyağcı, Başkan Uysal'ın seçim öncesi taşeron işçileri işten çıkarmayacağı sözü verdiğini ileri sürdü. Özyağcı, şöyle konuştu:
"Ancak başkanımız, ona emanet ettiğimiz taşeron işçilerden 30'un üzerinde olan arkadaşımızı işten atarak günaha girmiştir. Bu arkadaşlarımız Ramazan öncesi işsiz kaldı. Bu arkadaşlarımızın bir çoğu CHP'ye kayıtlı üyelerdir. Sanki cımbızla içlerinden çekilmiş gibi yapılan bir faaliyettir. Bunun ne kadar doğru olduğunu başkanımızdan söylemesini rica ediyorum."
Başkan Uysal, "Düne ait hesabı bana veremeyen insanlara ben niye hesap vereyim?" derken, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, CHP'nin belediyeyi teslim dahi etmediğini savunarak şöyle dedi:
"Kendileri nezaket göstererek bize belediyeyi teslim etmediler. Bize kimseyi emanet etmediniz. Nezaket gösterip gelip de belediyede sayın Hüseyin Uysal'a başkanlık makamını emanet etmediniz. Kabul etmiyor ve konuşmalarını tasvip etmiyorum. Konuşmalarında hak bulmuyorum."
Alpago, kendisine cevap vermek isteyen Özkan Özyağcı konuşurken de dinlemek istemediğini belirterek masaya vurdu. Toplantı, tartışmaların ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI