BAŞBAKAN BİLECİK'TE KONUŞTU: KILIÇDAROĞLU KENDİSİ HİJYEN DEĞİL Kİ HASTANELER HİJYEN OLSUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YHT ile geldiği Bilecik Garı'nda düzenlenen törende konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde hastanelerin durumunun perişan olduğunu öne süren Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu kendisi hijyen değil ki hastaneler hijyen olsun" dedi.
Ertuğrulgazi'den, Osmangazi'den, Orhangazi'den bu günlere ulaşan dava sancağını gururla, onurla, şerefle taşıdıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onca zorluğa rağmen işte bugün buradayız. Dimdik ayaktayız ve o büyük insanların hatıralarını, en güçlü şekilde yaşıyoruz. Onların emanetine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Onların yolundan izinden gidiyor, onların tavsiyeleriyle bu yolda yürüyoruz. Onlar hep büyük düşündü, bizler de büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyoruz. Ertuğrulgazi'den, Osmangazi'den, Orhangazi'den bu günlere ulaşan, dava sancağını gururla, onurla, şerefle taşıyoruz. Bugün işte bu kadim tarih içinde, bu kadim medeniyet yolculuğunda, çok önemli bir anı, muhteşem bir töreni, sizlerle birlikte yaşıyoruz. Rabbime hamdolsun, dağları deldik. Toplam 41 kilometre uzunluğunda 31 tünel yaptık. 15 kilometre uzunluğunda 27 viyadük yaptık. Bilecik'i bugün itibariyle ulaşılması güç bir şehir olmaktan çıkardık. İnşallah hem Türkiye'nin, hem dünyanın şehirlerine yakınlaştırdık. Bilecik'e yalnız bir ayrıcalık yaptım, hızlı trenin her şehirde, bir istasyonu var, ama Bilecik'te merkez ve Bozüyük olmak üzere iki istasyon var. Çok da modern, çok da estetik, mimari tasarlamaları çok farklı. Yakında Bursa'yı da Bilecik'te bu hatta bağlıyoruz."
Türkiye çok hızlı değiştiğini, koalisyon hükümetlerinin geride kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Kaos dönemleri, kriz dönemleri, artık geride kaldı. İstikrarsızlık, gerilim, çatışma dönemleri geride kaldı. İçine kapanık, pasif, gündemi belirlenen Türkiye dönemleri geride kaldı. Şimdi istikrar var, güven var, şimdi önünü görebilen öncü bir Türkiye var. Şimdi gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.
Kendilerinin 12 yılda çok büyük işler yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, daha da fazlasını yapacaklarını söyledi. konuşmasında sık sık CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "Biz muhalefet gibi değiliz, onların vizyonu yok, bizim vizyonumuz var. Bunlar 1938'e kadar, Gazi Mustafa Kemal'in yapmış olduğu raylı sistemlerde kaldılar. Ondan sonra gelen İnönü hükümetleri falan hikaye. CHP hükümetleri hikaye. Biz geldik, ele aldık ve Türkiye'nin dört bir yanını şimdi biz, demir ağlarla örüyoruz. Onlarda ufuk yok, bizde ufuk var. Onlarda tarih bilinci, ecdada hürmet, dava şuuru yok, bizde bunlar var. Onlar iktidarda bulunduğu dönemlerde Türkiye'yi küçülttüler, daralttılar, Türkiye'nin itibarını zedelediler. Biz ise ülkemizi büyüttük. Bayrağımızın, vatanımızın, milletimizin itibarına, daha da itibar kattık. Onlar kutuplaştırıyor, biz kucaklaştırıyoruz. Onlar ayrımcılık yapıyor, biz kardeşliği savunuyoruz. Onlar eski Türkiye diyor, biz yeni Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı da olsa, şu anda size ne konuşuyorsa, yarın da onları konuşacak. Bütün bu aşamaları yine takip edeceğiz. Hiçbir yatırımı yarıda bırakmayacağız. Aynen kovalayacağız. Niye? Çünkü Cumhurbaşkanı bir vazo değildir. Bir saksı değildir, aynen o da çalışmaya devam edecek. Ana muhalefet partisi CHP'nin genel müdürünü görüyorsunuz. Gazze meselesinde Mısır arabulucu olsun diyor. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin bir siyasi partisi gibi değil, Mısır'ın darbecisi gibi. Günlerdir, İsrail zulmünün üzerini örtmek için, sabah akşam hükümete iftira atıyor. SSK'nın Genel Müdürüyken, Sosyal Sigorta Hastanelerinin durumunu izlettim. Bilmiyorum izlediniz mi, aman yarabbim o hastanelerin hali neydi. O tuvaletlerin hali neydi, oraya sağlam girseniz, hasta çıkarsınız. Hastane hijyen olmak durumundadır. Kılıçdaroğlu kendisi hijyen değil ki hastaneler hijyen olsun. Hayatı yalan, iftira, bunlarla dolu. Şimdi Türkmen kardeşlerimizi iftiralarına malzeme yapıyor."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler Bilecik Garındaki törenin ardından YHT ile İstanbul'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI