"NE PARELEL YAPI, NE PARELEL DEVLET"
Başbakan Erdoğan, Bitlis'in ardından Bingöl mitingindeki konuşmasında, Fethullah Gülen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP'yi eleştirdi.
'Uzun adam Allah sana uzun ömürler versin', 'Menderes'i astınız biz daha yoktuk, Özal'ı zehirlediniz biz çocuktuk, Erdoğan yedirmeyiz. Biz büyüdük ve buradayız' pankartlarının dikkati çektiği meydanda yaklaşık 12 bin kişiye hitap eden Erdoğan, "Bingöl milli iradenin, dik duruşun ve mertliğin şehridir" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu milleti yıllardır, laf laf laf üreterek kandırdılar. Siz onlardan eser isteyin. Hiç bir eserleri yok, eşek bile ölür eseri kalıyor. 30 Mart'ta icraata bakarak bedelini koyacaksınız. Bingöl eser üreten hizmet siyasetine bakar. Demokrasi, kardeşliği ve çözüm sürecine bakar. Siyasi Kürtçülük yapanlara karnımız tok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlete izin vermeyiz. Ne paralel yapı, nede paralel devlet. 30 yıldır bu topraklar çok büyük acılara şahitlik etti. İnsanlarımız genç yaşta öldü. Türkiye'nin kaynaklarını kaybettik. Buna son vereceğiz dedik, gerekirse baldıran zehri içeceğiz dedik, zorlu yollardan geçtik. Bir yıldır güvenlik görevlisi, terör nedeniyle şehit olmadı. Dağlarda gençler ölmedi, analar, babalar gözyaşı dökmedi. Artık silahlar değil siyaset konuşuyor. Siz çözüm sürecine sahip çıktınız, bu süreci daha iyi yerlere ulaştıracağız."
"SAİDİ NURSİ İLE BİR KEZ BİLE KARŞILAŞMADI"
Çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, "Önce ağaç bahane edilerek Gezi, daha sonra 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye'nin istikrarına ve çözüm sürecine darbe vurmak istediler. Türkiye bu tuzağa düşmedi. Yolsuzluk var iftirayla milli iradenin çalınmasına müsaade etmedik. Bu Pensilvanya'daki zat, Said i Nursi ile bir kez bile karşı karşıya gelmiş değil. Hiç bir alim, holding patronluğu yapamaz, ananaslarla, tespihlerle karanlık işlerin içinde olmadı, insanın namahremiyle ilgilenmedi, röntgencilik etmedi" dedi. Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'e yüklenirken, CHP milletvekillerinin TBMM'ye verdiği usulsüzlük iddialarıyla ilgili önergeleri okudu. Erdoğan, şunları söyledi:
"Burada özellikle bir şeyi söylemem lazım. Bakınız bir belge. Laiklik karşıtı yapıların içinde bulunduğu malum zatın, ismini okumuyorum. İzmir'de Nil Basın Yayın Ticaret A.Ş.'de redaktör olarak gösterilip sigortalandığı, bazı basında yer almıştır. Bir, yaklaşık 10 yıldan beri ABD'de yaşayan bu zatı, İzmir'deki söz konusu anonim şirketin sigortaladığı doğru mu? İki, doğruysa bu zatın, bu şirketi sigortalılığı iptal edilecek mi? Sahteyse işe giriş belgesi düzenleyerek, primlerini yatıran şirket hakkındaki yasal işlem yapılacak mı? Ahmet Ersin, (İzmir Milletvekili); Bu CHP'nin kağıdıyla, 26 Mayıs 2008. Şimdi bir başvuru dilekçesi daha. 9 Mart 2005. TBMM Başkanlığı'na verilmiş, baya uzunca. Meclis araştırması açılmasını istiyor. Ne diyor biliyor musunuz? Özet veriyorum. Kimileri yazılarıyla, kitaplarıyla, bu kuruluşların, malum okulların, laikliğe aykırı eğitim yaptığını belirtmiş. Malum zat, tarikatının militan yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığını ifade etmiş. 2001 yılında malum zat hakkında, laik devleti değiştirerek, dini kurallara bağlı devlet kurmak amacıyla, yasa dışı örgüt kurmak gerekçesiyle bir dava açılmıştır. Dava olumlu olumsuz bir sonuca bağlanmamıştır. Mustafa Gazalcı, CHP Denizli Milletvekili ve 69 arkadaşı. Peki bu arkadaşlar arasında kim var? Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili. Şimdi kol kola bak beraberler, görüyorsunuz. Pensilvanya ile ittifak yapıyor bu CHP. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. MHP yavru muhalefeti bıraktı, şimdi yavru telekulak oldu. 30 Mart'ta Bingöl, bu 3 kafadara hesap soracaktır. 30 Mart'ta sandıklarda Bingöl'de BDP'ye de demokrasi dersi vereceksiniz."
Ferit ASLAN- Bayram BULUT- Serkan BİNGÖL/BİNGÖL, ()-

FA,BB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)