Erdoğan: Suriye'den PYD'nin Kökünü Kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
Antep, Gaziantep, şehitler diyarı, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı Gaziantep, kardeşliğin şehri Gaziantep, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün Gaziantep'e bir taziye ziyareti nedeniyle geldim. Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullandı ve bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı. Bu saldırıda 34'ü çocuk 54 vatandaşımız hayatını kaybetti, 94 vatandaşımız yaralandı. Bir kez daha bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Gaziantep ve Türkiye'nin başı sağolsun.

ERDOĞAN'DAN BİR KEZ DAHA İDAM VURGUSU
Bir çocuğu kullanarak kan akıtan bu hainler, akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Kardeşlerim bu konuda düşüncemi hep sizlere söyledim. Milletim idam istiyor değil mi, bunun kararını verecek mercii neresidir, TBMM'dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim, bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakare etmeliler, karar benim önüme geldiğinde ben bu kararı onarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16… Bu kadar insanımız ölecek onlar cezaevlerinde beslenecek. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası vardır. Türkiye terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır ve olmayacaktır.
"GAZİANTEP BURADA, PEKİ SİZ NEREDESİNİZ?"
Gaziantep'te kına gecesinde kan dökenler bu şekilde Gaziantep'e baş eğdireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Gaziantep burada, peki siz neredesiniz?
20 Ağustos saldırısını yaptıran ve yapanlar da sizlerden hak ettikleri dersi aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi dize getireceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çekeceklerini bildiler.
"CERABLUS'UN ASIL SAHİPLERİ EVLERİNE DÖNÜYOR"
Sürekli Karkamış'a roket atarak saldırdılar, artık yetti dedik ve şimdi Cerablus boşaltıldı.Cerablus'un sahipleri artık evlerine dönmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı sağlayacağız. ÖSO'ya her türlü desteği verdik, onlar da gerekli operasyonu yaptılar.
Helikopterler, tanklar sizleri eğdiremedi. Şehitlerimiz oldu, yaralılarımız oldu ama siz durmadınız. Şimdi o köprü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Bu millet zaten gazidir, burası Gaziantep... Biz kimseye boyun eğer miyiz? Eğmedik ve eğmeyeceğiz...
"ONLARIN DA İNLERİNE GİRECEĞİZ"
Ramazan Bayramı'nın ikinci günü PKK Gaziantep'e saldırmıştı. DAİŞ, Gaziantep'e saldırdı,Gaziantep boyun eğdi mi? Onların da inlerine gireceğiz ve gün yüzüne çıkaracağız.
Devletin tüm kadrolarında olanlarına sesleniyor. Eğer Pensilvanya'dakinin peşinden gidenler varsa artık bizden kopun. Buradan vatandaşlarıma da sesleniyorum. Siz eğer bunlarla olanları biliyorsanız emniyete şikayet edin. Bunlarla yola devam etmeyeceğiz.
Halep 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında. Ne Halep, ne Gaziantep, yedi düvele boyun eğdi mi? Antepli gazilik ünvanını anasının ak sütü gibi her seferinde helal ettiriyor.
"BIRAKIN MASKELERİ, BİZ HEPSİNİN ARKASINDA AYNI SURAT OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Bu millet bir ölürse bin dirilen bir millettir. Dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada faaliyet göstermeleri tesadüf değildir. Birbirleriyle düşman gibi gözüken terör örgütleri, birbirlerinin değil masum insanların kanını döküyor. Bırakın bu sahte maskeleri, biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Siz önce dökülen masum kanların hesabını verin. Suriye'de kanına girdiğiniz yüzbinlerce mazlumun hesabını verin. Türk milletine ihanet eden örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı.