Özgür ALTUNCU- Uğur CAN /İSTANBUL, () Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar Çamlıca'da bulunan Saffet Çebi İlkokulu'nda kullandı. Başbakan Erdoğan okula saat 13:30 sıralarında eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal, kızları Sümeyye ve Esra ile damadı Berat Albayrak'la geldi. Erdoğan ailesi oylarını aynı sandıkta kullandı. Başbakan Erdoğan'ın doktoru Ak Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl de aynı sandıkta oy verdi.

KİMLİK OLARAK PASAPORTUNU İBRAZ ETTİ
Oy kullanmak için sandık başkanından oy pusulası ve mührünü alan Erdoğan kimlik olarak pasaportunu gösterdi.

BAŞBAKANDAN SEÇMEN PUSULASINI İSTEDİ
Sandıkta görevli Ak Parti müşahidi Erdoğan'ın seçmen pusulasını hatıra olarak istedi. Başbakan Erdoğan, pusulayı vermedi fotokopisini çektirelim teklifine de zaman alacağını söyleyip görevliye seçim rozeti verdi. Erdoğan, "Ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlı olsun" diyerek oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa attı.
Erdoğan oy kullandıktan sonra sınıfta yaptığı açıklamada, "Öncelikle 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi tarihimiz için bir ilk olması açısından önemi çok büyük" dedi.
"Gerçekten sakin diyebileceğim ancak coşkulu heyecanlı bir süreç geçirdik" diyen Erdoğan, "Ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılımın yüksek olması en büyük temennimiz" diye konuştu.
Erdoğan okuldan çıkışta vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. Erdoğan vatandaşların yanına giderek bir süre sohbet etti.

(FOTOĞRAF)