Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bir bakanımızla ilgili üniversite sınavında yolsuzluk yaptığı iddiasında bulundular. Belgeler sahte çıktı. Eline belgeler tutuşturuyorlar o da onu sallıyor. Paralel devletle CHP işbirliği içinde. Ey genel müdür unutma senin genel başkanın Baykal'la ilgili görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir, bilesin" dedi.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında kaset çıktığı dönemlerde anayasa görüşmelerinin yapıldığına dikkat çeken Erdoğan şunları kaydetti:
"Ben 'süratle müdahale edin, durdurun' dedim ve durdurduk. Bu görüntüler sayesinde o genel müdür partiye başkan oldu. Onunla ilgili bir görüntülü CD yayınlandı. Onu da engelleyen biz olduk. Biz bunları ahlaki değerlerimize ters olduğu için durdurduk.
Ama bunlara iyilik olmadı. Şimdi bakıyorum da bunlardan ellerinde CD'lerle dolaşıyorlar. Neyle dolaşıyorlarsa dolaşsınlar. Önce kendilerine baksınlar. O kaset komplosu basit bir olay değildi. Eski genel başkan görevden gitti, bu genel müdür göreve geldi." "BU İFTİRALAR BU AHLAKSIZ YAYINLAR OLMASIN DİYE YAPIYORUZ"
"Bu paralel örgüt MHP'yi de CHP'yi de parmağında oynatıyor" şeklinde konuşan Başbakan Erdoğan, "2010 yılında kaset komplosu sıradan bir olay değildi. Eski genel başkan gitti yeni genel başkan geldi. Şimdi internet ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu iftiralar bu ahlaksız yayınlar olmasın diye yapıyoruz" ifadesini kullandı. "İNTERNET KALKMIYOR, TAM AKSİNE KONTROL ALTINA ALINIYOR"
Başbakan Erdoğan torba yasa ile internet kullanımında yapılacak düzenlemelere dikkat çekerek, "Şimdi internetle ilgili çalışma yapıyoruz. Bu iftiralar, ahlaksız yayınlar olmasın diye yapıyoruz. İnternet kalkmıyor, tam aksine kontrol altına alınıyor. Bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin?" şeklinde konuştu. "BU ZAT CHP'Yİ ERİTİYOR"
Erdoğan, "Günlerdir 3. köprüyü yapacak olan müteahhitler hakkında, bu tür dinleme üzerinde vuruyorlar" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlar hakkında dava açıldı. Bu tür davalar açıldığında bu insanların piyasada ki itibarı ne olur? Bu ülkeye ihanet değil de nedir? Bu CHP'nin genel müdürü, bu firmalardan birini eleştiriyor. STK'nın başından ayrılmasını söylüyor. O seçimle geldi. Intes denilen kuruluşun başına üyeleri seçti. Sen daha görev alanını bilmiyorsun. Önce git görev alanını öğren. Senin yanlış yaklaşımların, ne ahlaka ne edebe uyar... Bu yaklaşımlarına karşı yatırımcının arkasında duracağız. Yurtiçinden 5 firma 42 milyar dolarlık yatırım yapıyor. 20 yıl burayı işletecekler sonra devlete bırakacaklar. Sen bu insanlara teşekkür edeceğiniz yerde, saygısızlık yapacaksın. Bu zat CHP'yi eritiyor. CHP'li arkadaşlarım bu oyunu bozun." "ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL ÖZGÜRLÜK DEĞİLDİR"
"İnternet yoluyla bir suç işlendiğinde, kişilik hakkına tecavüz edildiğinde, kişi mahkemeye başvuruyor 5 gün içinde karar çıkıyor erişim engelleniyordu. 5 günde onlar dünyaya yayılıyordu" diyen Başbakan Erdoğan yeni internet yasası hakkında şu açıklamalarda bulundu:
"Bizim yaptığımız; birisi mağdur mu oldu, yanlış mı yapıldı? Bizim yaptığımız iletişim dairesini harekete geçiriyoruz. Mahkeme kararına kadar engelliyor. Burada bu zulüm dursun. Mahkeme devam ediyor. TİB geçici olarak durduruyor. Bu yasa ile internete asla sansür gelmiyor, insanlar fişlenmiyor. Aksine daha güvenli oluyor. Gelişmiş ülkelerde ne varsa onu yapıyor. Bir kaset komplosu ile göreve geldiği için bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Türkiye'yi kasetler yoluyla hukuk ihlallerinin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkaracağız. Sandığın, milli iradenin gücünü artıracağız. Özel hayatın gizliliğini ihlal özgürlük değildir." "PARALEL DEVLET ÇETELERİYLE DE MÜCADELE EDECEĞİZ"
"Okullarımıza bilgisayar gönderdik, okullarımızı fiber internetle biz buluşturduk" diyen Erdoğan şöyle devam etti:
"Çocuklarımıza 63 bin bilgisayar verdik. Hepsine vereceğiz. Biz güvenli internet diyoruz. Kişilik haklarının ve özel hayatın korunması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu güne kadar çetelerle mücadele ettik. Paralel devlet çeteleriyle de mücadele edeceğiz. Bunları örgütsel amaçları içinden kullananlardan hesabını soracağız. Özgürlüklerin ve demokrasinin önünü açacağız. 30 Mart bu ülke için tekrar bir ayağa kalkış. İnşallah bir enerji toplaması ile yolumuza devam edeceğiz. 39'da 39 hedefi ile bu yolda yürüyeceğiz. Bir kısım yargıda, bir kısım güvenlikte yapılan yanlışları gördünüz. İnsanların itibarları nasıl yerlerde süründü gördünüz. Bunlara cevabı 30 Mart verecek. Bütün yapılanları anlatacaksınız. Biz huzurunuza yapılanları anlatmaya geliyoruz." Ö