"KASETLE GELDİN KASETLİ GİDECEKSİN"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Çanakkale’de düzenlediği mitingde yine CHP ve Hizmet Hareketi’ne yüklendi, “Pensilvanya’daki zatın dizinin dibine oturdular elini öptüler. CHP’yi Pensilvanya yönetiyor. Şu hale bak” dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu’na, “Sen kasetle geldin, kasetle gideceksin” dedi.
Erdoğan, Çanakke’de İskele Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasına Çanakkale’de özellikle tarihi yarımadada yaptıklarını anlatarak başladı. Erdoğan, “Tarihi yarımada son derece bakımsız bir haldeydi. Şehitlerimiz unutulmuş terk edilmiş haldeydi. Çok uzaklardan gelen askerlerin mezarları bakımlıyken, bizim binlerce şehidimizin mezarları böyle değildi. İçimizi acıtan bir manzara vardı. 'Hiçbir masraftan kaçınmayacağız' dedik. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Çünkü Mekke, Medine’den sonra Müslümanların en önemli şehitliği burası" dedi.
Bugüne kadar 10 şehitlik ve anıtı yeniledik. 25 şehitlik tespit ettiklerini anlatan Erdoğan, "Çanakkale Savaşı’nı gençlere anlatabilmek için 80 trilyon maliyetle Çanakkale Tanıtım Merkezi’ni inşa ettik. 150 bin kişi burayı ziyaret etti. Tarihi Yarımada’ya 250 bin gül fidanı diktik. Hani birileri çevreciyiz diyorlar ya, kim çevreci? Biz Türkiye’ye 3 milyar fidan diktik. Muharebe alanlarını da gün yüzüne çıkarıyoruz. Sizin Çanakkale’de bir dikili ağacınız oldu mu? Lafa değil benim milletim icraata bakıyor" dedi.
Erdoğan, Çanakkale’de destanının 100. yılı olan 2015 için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde 49 farklı proje hazırladıklarını anlatırken, 2015’te Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını bu ruhla kutlanacağını söyledi.
Konuşmasında Çanakkale'de belediye hizmeti olmadığını ileri süren Erdoğan, "Şu Çanakkale’nin makus talini gelin değiştirelim. Bunların yaptığı bir şey yok. Bu CHP zihniyeti 30 yıldır burada yönetimde, ne yaptı Allah aşkına? Şurada bir Kordonboyu yapmakla belediyecilik tamam mı ya" dedi.
“GENÇLİĞİ SEVERİM AMA ELİNDE MOLOTOF OLAN GENÇLİĞİ DEĞİL”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale mitinginde sokak eylemlerine dikkat çekerek, “Onlar çiftçi köylü esnafı düşünmez. Sokaklara dökülüp ellerine molotofla, taş sopalarla esnafın camını çerçeveni indirenler vatansever olabilir mi? Bunların yanında duran kim? Kılıçdaroğlu 'bu gençliği kötü görme’ diyor. Ben gençliği senden çok severim ama ben elinde molotof olan taş sopa silah olan gençliği değil bilgisayarı, kalemi, kitabı defteriyle aydınlık yarınları düşünen gençliği severim” dedi.
“CHP KUMSALLARIN PARTİSİ”
Kendilerinden başka partinin projeyle çıkmadığını ileri süren Erdoğan, “CHP’den yerele ya da genele ilişkin doğru dürüst plan proje duydunuz mu? Kılıçdaroğlu, çıkıyor konuşuyor. Hiç 'plan projemiz var' dediğini duydunuz mu? MHP’den yerel ya da genel sorunlara ilişkin hedef duydunuz mu? BDP siyasal Kürtçülük, MHP siyasal Türkçülük yapıyor. CHP de ‘ben kumsalların partisiyiz’ diyor. Biz 77 milyonun partisiyiz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da belediye başkanı olduğunda seçmen kaydını bile alamadığını söyleyen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu gibi adamlara üç koyun verin kaybedip gelir" dedi. Erdoğan, CHP ve MHP’nin seçim öncesi her il ve ilçede güçlü olanının desteklenmesi yönünde karar aldığını ileri sürerek, "Ak Parti karşısında aralarında koalisyon yapıyorlar. Hangi parti güçlü ise onu destekleyecekler. 'Ankara’da İstanbul’da CHP’yi destekleyin’ gibi. Ankara’da İstanbul’da CHP’yi destekleyeceksiniz de MHP’nin adayları saksı mı. Ağrı’da HDP’yi destekleyeceksiniz de diğerleri saksı mı? Kendi partilerinin adaylarına bile saygı duymuyorlar” diye konuştu.
Erdoğan, CHP’nin İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adayının seçmene 99’luk tespih dağıttığını öne sürerek, “CHP tarih boyunca seçim kazanmak için her yola başvurdu" dedi.
FETHULLAH GÜLEN'E YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, "Sen kasetle geldin, kasetle gideceksin" diyen Başbakan Erdoğan Pensilvanya üzerinden cemaate, Fethullah Gülen’e şu sözlerle yüklendi:
“Kimse kusura bakmasın bu millet CHP tarihini genlerini çok iyi biliyor. Şimdi dini istismar etmek için bir başka alan buldular. Pensilvanya’daki zatın dizinin dibine oturdular elini öptüler. CHP’yi Pensilvanya yönetiyor. Bu ara yazarlığa başlamış röportajlar yapıyormuş. Başörtüsüyle ilgili Kestanepazarı’nda iken söylediği farklıydı 28 Şubat’ta söylediği farklı oldu. Kapınıza gelen ablalara 'Sen benim kızımın başörtüsüne dil uzatan kişisin. Partini kur öyle gel’ deyin. Vatansever misin? Neden Türkiye’ye gelmiyorsun ne için? Madem Türkiye’de bu kadar sevenin var gel Türkiye’ye ne diyeceksen burada de. Niye gelmiyorsun? Siyaset yapacaksan gel partini kur, siyaset yap ama benim ülkemi benim yargımı benim güvenlik teşkilatımı kurumlarımı karıştırma. Korkunç yalan var takiyye var iftira var. Bunlar için her yol meşru. Bunların bir huyu var. Kendi amaçları için her yol meşrudur."
“BU NASIL İKİ CEKET”
Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in yayınlanan röportajıyla ilgili olarak da "Herkes susmuş Pensilvanya konuşacakmış şimdi. Susmak buysa konuşmak ne. Ağzını bir açtı pir açtı. Ağzını açtı beddua etti. Bu aralar uluslar arası gazetelere televizyonlara epeyce konuştu. Bedeli nedir bilemem" dedi.
Fethullah Gülen'in "İki ceketim var başka da bir şeyim yok" dediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu nasıl iki ceket ya, milyar dolarlar konuşuluyor. Rafineriler, tespihler, ananaslar, bankalar, holdingler, şirketler hepsi var. Pencere kenarlarında uyumuş, bugün nerede uyuyorsun o önemli. Pensilvanya’ya inziva için gitmiş öyle diyor. Bakıyorsunuz inzivadayken yargıda çete kurmuş. Yüz binlerce insan dinliyor hem alüfteleri takip ediyor. Madem iki ceketin var madem dünya malında gözün yok sana ne darbelerden spordan rafineriden. Madem inzivaya çekildin sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan. En yakın arkadaşları televizyonda neler anlatıyorlar. Bu yapının nasıl sinsi ve ihanet içinde olduğunu bu yapının içinde olanlar anlatıyor. Bu tehlikeli yapı ile CHP’nin MHP’nin işbirliğinden hayırlı sonuç çıkmaz. Bu kirli bir ittifak. Bu şer ittifakı. Dershanelerinden yavrularınızı çekin alın. Okullarında okuyorsa çekin alın. Devletin okulları bize yeter.”
Başbakan Erdoğan, Çanakkale Boğazı Geçiş Projesi ve Çanakkale-Bursa Otoyol bağlantısının da yapılacağı sözünü verdi.
ALANDA PROTESTO GİRİŞİMİ
Başbakan Erdoğan konuşurken Halkevleri üyesi yaklaşık 50 kişi miting alanına girmek istedi. Çevik Kuvvet polisleri bu grubu engelledi. Ancak gruptan atılan bir şişe polisin başına isabet etti ve yaralanan polis hastaneye kaldırıldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle bu grup ara sokaklara dağıldı.


BG(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)