"10 AĞUSTOS'DA YENİ TÜRKİYE'NİN KAPILARINI ARALIYORUZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla mitinginde 14 partinin desteğini alan çatı aday Ekemeddin İhsanoğlu'na ve Pensilvanya'ya yüklendi. Başbakan Erdoğan, 27'nci il mitingini yaptığını belirterek meydanlarda büyük coşkuyla karşılandığını anlattı. Başbakan Erdoğan, MHP'nin itirazıyla reklam filminin değiştirildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "İnşallah 10 Ağustos'ta sandık başına gidiyor yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralıyoruz. Demokrasi mücadelemizi artık bir üst aşamaya yükseltiyoruz. Ekonomide istikrarlı büyümeyi toplumsal barışı dayanışmayı kardeşliği daha da güçlendiriyoruz. Bölgesinde önce itibarlı Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Yeni reklam filmini izlediniz mi? Nasıl buldunuz? Millet devletiyle artık daha bir muhabbetle kucaklaşıyor değil mi? Millet devletinin yıldızını sahip çıkıyor o forsu ehline teslim ediyor. Birileri MHP o reklam filmindeki ezandan, seccadeden, o teyzemizin yaptığı duadan rahatsız olmuş. Fakat şimdilik film yine değişik bir versiyonuyla devam ediyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun devlet ve milletin aynı istikamete bakacağı bir süreç inşallah pazar günü başlıyor. 10 Ağustos'ta hep birlikte sandığa gidiyoruz. Gitmeyenleri de ikna ediyoruz. Yaylalarda olanları tatile gidenleri çağırıyoruz. Bu tarihi günde ilk kez yapılacak bu seçimde herkesin oy kullanmasını temin ediyoruz. Yurtdışında yaşayıp tatile gelenler gümrük kapılarında oy kullansınlar. Muğla'dan çok farklı bir sonuç bekliyoruz."
ALMAN DER SPİEGEL'E ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Alman dergisi Der Spiegel'in kendisi için hazırladığı özel eki meydanlara taşıyarak, şunları söyledi: "CHP cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi içinden bir aday çıkaramadı. MHP aynı şekilde kendi içinden bir aday bulamadı. Kimseye danışmadılar. CHP de MHP'de genel başkan yardımcılarına, parti kurullarına, milletvekillerine danışmadan onların görüşlerini onaylarını almadan bir adayı tezgaha sürdüler. Tam dikta. Kim var bu adayın arkasında Pensilvanya var. Başka kim var? O malum medya kuruluşları var. Uluslararası çevreler var. Almanya'da bir dergi özel ek yapmış bizi eleştiriyor. Bu dayatma adaya övgüler düzüyor. Bunu niye yapıyor Almanya? Buraları karıştırmak için bu gayret niye? Bir alman dergisi durup dururken Türkiye'de seçimlere müdahil olmaz. Medya çıkarı olmayan işe girmez. Dert Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı seçmek değil dert başka. Bunların sözünü dinleyecek bunların gösterdiği istikamette yürüyecek biri cumhurbaşkanı olsun istiyorlar. Çünkü biliyorlar Tayyip Erdoğan bunların istediği istikamette yürümez. Milletin istediği istikamette yürür. Bunlar 12 yıldır bize söz geçiremediler. Bizden önce bunlar hükümet indirip hükümet kurarlardı. Şimdi bu geçti. İstiyorlar ki cumhurbaşkanı bu CHP gibi MHP gibi Pensilvanya'nın dizinin dibine otursun. İsrail'in soykırımlarına sessiz kalsın."
“EY EKMEL! BU SIRADAN BİR ŞİİR DEĞİL"
Başbakan Erdoğan, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini karıştırmasını hatırlatarak, şöyle konuştu: "“İstiyorlar ki şimdi ama malzeme çürük tezgaha öyle birini sürdüler ki tam bir hayal kırıklığı. Her hareketi facia, Neymiş babası Mehmet Akif'in arkadaşıymış, ama İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayırt edemecek kadar bu ülkeye bu topraklara yabancı. Muğla'dan şöyle bir ders verir misiniz. 'Edebiyatçıyım' diyor da aslında o kitabedeki şiiri (o dizeleri okuyor) bilmiyor. Ey Ekmel, bu sıradan bir şiir değil. Bu İstiklal Marşı, İstiklal Marşı kendine gel. Utamadan sıkılmadan inkar ediyor. Bi de çarkçı Ekmel çıktı. 'Halk şiirle uğraşmak istemiyor' diyor. Biz 12 yıldır bunu ispat eden bir iktidarız. Erdoğan 1 yıldır bunu ispat eden bir başbakan. Rakamlar ortada. Senin sırtında küfe yok siz sırtımızda küfeyle dolaştık. Bu toprakları ihya etmek için çalıştık. Bizde rehavet yok. Bu ülkede 205 bin derslik açan bir iktidarı sen görmemezlikten gelemezin."
KILIÇDAROĞLU DAĞITTI FREN TUTMUYOR"
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek şöyle konuştu: "Öyle ya da böyle al birini vur öbürüne. Biraraya geldiniz buluştunuz. 2002 yılında 23.5 milyar dolar olarak IMF borcunu devrettiler geçen Ocak ayında sıfırladık. Şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor veririz dedik. Milliyetçilik nedir? Kafatası milliyetçiliği mi yoksa millete vatana hizmet etmek mi? Ziraat Bankası'nı Halk Bankası'nı çökerttiler ikisini birleştirdiler. Vakıfbank gidiyordu biz geldik bankaları ihya ettik. Şu anda bu bankalar bizim yüz akımız. Utanmadan sıkılmadan dönemlerindeki yolsuzluğu görmezden geliyorlar. Ortak adayları İstiklal Marşı'nı hafife alırsa ne olur? İstiklal Marşı'nı tanımıyor da bunun Çanakkale şiiri olduğun söylemesinden daha bedbaht ne olabilir? Bize üslup dersi veriyor. Belli ki onu da o tezgahta iyi dokumuşlar, ama çok kısa zamanda dokumuşlar. Gören de zannediyor ki efendi, hiç yalanla arası yokmuş. Sayın Ekmel Pensilvanya'da sizin bir hocanız var. Güya itikattan yeni çıkmış beddua üzerine beddua ediyor. Yazıklar olsun. Ağzına aldığı ifadeler bir hocaya yakışır mı? 30 Mart'ta dengesini yitirmiş hezeyan içine girmiş. Allah ıslah etsin.
CHP genel müdürü aynı şekilde edep ahlak kayboldu. Dağıttı, fren tutmuyor. Kardeşlerim bu ittifak 30 Mart'ta kaybetti, 10 Ağustos'ta da kaybedeceklerini anladılar işi çirkefliğe vurdular. 10 Ağustos'ta seçim kaybetmekle kalmayacaklar yıllardır oturdukları koltuklarını kaybedecekler. Bahçeli bizim karşımızda 8 seçim kaybetti şimdi 9'ncu kez kaybedecek. CHP genel müdürü bizim karşımızda üç seçim kaybetti şimdi 4'ncü seçimi kaybediyor. Bunlarda özeleştiri yok. Kaybedince gitmek yok. Pensilvanya'ya tutundular olmadı medyayı arkalarına aldılar olmadı."
OBAMA BAŞKANLIKTAN AYDILDI MI Kİ
Başbakan Erdoğan rakiplerine ve muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Ne diyor Ekmel eşit şartlarda yarışmıyoruz diyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli eşit şartlarda yarışmıyoruz diyor. Biz tek partiyiz siz 11 parti biraraya geldiniz. Siz 11 parti biz tek parti. Kardeşlerim 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Bunların durumu bu. Şimdi CHP devlet yardımı alıyor mu, alıyor MHP alıyor mu, alıyor. Eee gazeteleriniz televizyonlarınız var mı, var. Bunların hepsi ipe un sermektir. Tilki yetişemediği üzüme koruk der bunlar da koruk diyor. Bahçeli çıkmış; 'Eşit şartlarda olsaydı aday olduğu gün başkanlıktan istifa etmeliydi' diyor. Geç onları geç. Sen önce siyaseti bir öğren. Sen çırak bile olamayacaksın bu seçimde. Obama seçime gidiyor başkanlıktan ayrılıyor mu? Alman şansölyesi seçime giriyor, ayrılıyor mu? Hayır. Türkiye'de de böyle bir şey yok. Kendine malzeme bulamıyor bununla idare etmeye çalışıyor. Biz 16 aylık partiyken iktidar olduk be. Devletin yardımlarıyla mı olduk. Millet sahip çıktı millet. Ne CHP ne MHP bugüne kadar milletle kucaklaşabildi. Biz bu millete aşığız biz bu millete sevdalıyız. Eee Başbakan çok gergin, çok sert', başbakan yumuşak başlı, ama uysal koyun değil olay bu. Erdoğan bu."
SÜLEYMANİYE'DE BAYRAM NAMAZI YOK BAYRAM SABAHI VAR
Başbakan Erdoğan, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun edebiyatçı yönünü de eleştirerek, "Soruyorlar gazeteciler madem edebiyatçısınız neyle ilgisiniz' diyorlar. O da 'İstiklal Marşı'nı iyi bilirim Çanakkale şiirlerini iyi bilirim. Yahya Kemal Beyatlı'nın Süleymaniye'de Bayram Namazı'nı iyi bilirim' diyor. Süleymaniye'de Bayram Namazı yok Bayram Sabahı var. Ya biz senin izinden gidersek yandık, duman olduk ya. Mesele karga meselesi. Kılavuzu karga olanın … Mesele bu" dedi.
ÇIRAKLIKTAN TERFİ EDEMEZ 
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini IŞİD'i eleştirmemekle suçladığını hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu böyle konuştukça Musul'da alıkonan vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. Bu adam 10 yıl da bu işin içinde kalsa çıraklıktan terfi edemez. 'Kürecik'teki radar üssünü kaldır da göreyim seni' diyor. Kürecik'teki radar üssü dört üs olarak Türkiye'nin emniyeti için NATO tarafından kurulmuş. ABD'nin ve İsrail'in buna ihtiyacı yok. Sen bununla kimi aldatıyorsun. Musul'daki vatandaşların hayatlarıyla alay ediyorsun. Bunların dış politikadan diplomasiden anladıkları bu. Bunlarda kendi ülkesinin vatandaşlarını dert edecek kadar akıl ve vicdan da yok" dedi.
BAHÇELİ'NİN DERDİ TÜRK DE DEĞİL TÜRKMEN DE
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin konuştukça Türkmenler'i tehlikeye attığını ileri sürerek şunları söyledi: "Bahçeli oy uğruna konuştukça Türkmen vatandaşları tehlikeye atıyor. O konuştukça Türkmenler tehlikeye giriyor. Onun derdi Türk de değil Türkmen de değil. O sadece istismarını yapar yaptığı açıklamaların nereye varacağını hesap edecek kapasite yok. Türkmen kardeşlerimize Adana'da götürülen insani yardım TIR'larının önünü kim kesti? Paralel yapı, paralel yargı ve paralel güvenlik kesti. Bunu dünyaya da duyurdular. Bunlarda vatan sevgisi diye bir şey yok. Bahçeli'den bir ses çıktı mı Kılıçdaroğlu'ndan ses çıktı mı? Hayır."
PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECEK
Başbakan Erdoğan, paralel yapıyla mücadelenin süreceğini belirterek, "Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin başkanı açıklama yaptı. Madem milliyetçisiniz bunlara neden ses çıkarmıyorsunuz? Türkmenleri düşünüyorsunuz da Pensilvanya'ya neden ses çıkarmadınız? Pensilvanya bunları kasetlerle kayıtlarla esir aldı. Şimdi bunların bedelini ödüyorlar. Monşer aday operasyonları eleştiriyor. Şantaj çok etkili olmuş. İpin ucunu Pensilvanya'ya kaptırmışlar, o ipten kurtulamıyorlar. Ama biz CHP ve MHP'yi de kurtaracağız. 'Bu paralel yapının inlerine gireceğiz' dedik. Milletten yetki aldık daha işin başındayız. Bazıları diyor ki 'cumhurbaşkanı olursan ne olacak.' Kardeşlerim eğer vekaleti verir de beni o makama çıkarırsanız bu can bu tende oldukça paralel yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir. Çünkü yeni Türkiye eski tartışmalarla yoluna devam edemez. Yeni Türkiye eskinin gerilim taraftarı kutuplaşma yanlışı siyaset tarzıyla yoluna devam edemez. Ak Partili bu kardeşinizi bu makama gelmesi bu işlerin ne kadar çabuk olacağının da ifadesidir" dedi.
PANKART AÇAN 2 TGB'Lİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın Muğla'da yapacağı miting öncesi bugün saat 18.00'de yasa dışı pankart açtıkları gerekçesiyle Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 19 yaşındaki N.Y., ve 18 yaşındaki İ.Y. gözaltına alındı. Şeyh Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulanan Naz-Se İş Hanı'ndaki TGB binasına asılan 'Yıkılmak, gericilerin, bölücülerin, katillerin, fıtratında var' yazılı pankart polis tarafından indirildi. Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürülen N.Y., ve İ.Y., 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Gözaltına alınan bu iki kişinin Avukatı Emre Aykın, "Bize yazılı olarak herhangi bir gözaltı kararı gösterilmedi. Emniyet güçleri savcının şifayen talimatı olduğunu söyledi. Hakkımızı arayacağız" dedi. 
FOTOĞRAFLI
-----KUTU-----
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MİTİNGDEN NOTLAR
Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.00'da helikopterle Muğla Şehir Stadı'na indi, 500 metre uzaktaki eski garaj alanına otomobille geçti.
Başbakan Erdoğan'ı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski Bakan Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Başkanı Veysel Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ve vatandaşlar karşıladı.
Miting alanında bekleyen Ak Partililer, Dombra şarkısı ile Erdoğan'ı beklerken oynadı.
Başbakan Erdoğan'ın gelişinden önce kentte 20 sokak ve 8 cadde polisler tarafından ulaşıma kapatıldı. Çevik ve özel kuvvet ekipleri çatılardan dürbün ve makineli tüfeklerle önlem aldı, çevrede kuş uçurtulmadı. Başbakan Erdoğan Muğla'ya gelmeden 2 saat önce Yatağan termik santrali işçilerinin miting alanına yaklaşması önlendi. Yaklaşık 1 saat halka hitap eden Başbakan Erdoğan'ı takip eden basın mensupları, güneşe karşı yerleştirilen traktör kasasından izledi. Kentte aralarında TES İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin'inde bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.