ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu belirtti Bayraktar, yapılacak yolda tünelden başka bir alternatifin söz konusu olmadığını, yol çalışmalarının ODTÜ’nün talebi doğrultusunda tünel şeklinde planlandığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ'deki yol çalışması ile ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, Eskişehir yolunun Ankara trafiğini kaldıramadığını bu nedenle ODTÜ’den geçirilecek yolun Ankara için elzem olduğunu söyledi. Bu kapsamda hazırlanan planın, üniversitenin bütünlüğünü bozmayacak iki ana ulaşım aksını içerdiğini ifade eden Bayraktar, bunlardan birisinin Anadolu Bulvarı'nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu kesiminden geçeceğini kaydetti.
ODTÜ kampüsünün doğu batı hattından geçecek diğer yolun tünel şeklinde yapılacağını bildiren Bayraktar, başka bir alternatifin söz konusu olmadığını ifade etti.
ÇEVRE ORTAK GELECEĞİMİZ
Gelişen dünyada çevre bilincinin son derece önemli olduğuna değinen Bakan Bayraktar, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, ordan sökülen ağaçların büyük bir bölümünü naklederek başka yerlere dikecektir. Bununla da yetinmeyerek yol çalışmasında söktüğümüz ağaçların daha fazlasını bittikten sonra oraya dikeceğiz" dedi.
İMAR PLANINDAKİ İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLECEK
Bakan Bayraktar, İmar Planının şu anda itiraz aşamasında olduğunu hem ODTÜ’den hem de kurum ve kuruluşlardan plana gelecek itirazların değerlendirileceğini söyledi. Yapılan planın onay aşamasında teknik gereklilik nedeniyle birtakım revizyonlar gördüğünü ancak değişikliklerin planın genel özelliğini bozmadığını kaydetti.
NORAMALDEN DAHA AZ DÜZENLEME ORTAKLIK PAYI KESTİK
Bakan Bayraktar, İmar Kanununda, “ ana yollar, düzenleme ortaklık payı olarak bedelsiz terk edilecektirö maddesinin ODTÜ ormanlarının bütünlüğünün bozulmaması için tam olarak uygulanmadığını söyledi. Bayraktar, "Her planda yüzde 40'a kadar düzenleme ortaklık payı kesilir. Biz bunu ODTÜ'nün sahip olduğu sosyal donatıların, ormanların kamusal kullanımı olduğunu düşünerek düzenleme ortaklık payını çok kısıtlı tuttuk. Yolların hukuki statüsü bellidir, hiçbiri mülkiyete konu edilemez" diye konuştu.
Planın askı aşaması bittikten sonra ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi ile tekrar bir araya gelineceğini plana gelen itirazların değerlendirileceğini, planda yanlış yorumlara sebep olan kimi noktaların düzeltileceğini sözlerine ekledi.
  (MV)