BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la ikili görüşmeler ve dörtlü zirve gerçekleştirdi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile AB Komisyonu'nda yapılan görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de katıldı. Görüşmede ayrıca AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ve AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Karel De Gucht hazır bulundu.
Erdoğan-Barroso görüşmesinde, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere çözüm süreci, Suriye, Mısır, İran, Güney Kafkasya ve Batı Balkanlar'daki gelişmelerin ele alındığını belirtildi. Barroso'nun görüşmede, Türkiye'nin AB için önemli bir ortak olmaya devam ettiğini ve karşılıklı ilgi çerçevesinde AB'nin ilişkilerin derinleşmesinin devam etmesini istediğini vurguladığı kaydedildi.