BALIKESİR'in Erdek İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, ülkemizin ilk turizm merkezlerinden olan Erdek'in turizmde hak ettiği yeri alamadığını belirterek alternatif turizm olanaklarını geliştirmek istediklerini söyledi.
Erdek'te turizmin haziran, temmuz ve ağustos aylarına sıkışmış durumda olduğunu kaydeden Kaymakam İsmail Kaygısız "Erdek din ve tarih turizminin gelişmesine katkı sağlayacak bir çok argümanı bünyesinde bulunduruyor. 2006 yılından beri devam eden Zeytinliada kazı çalışmaları bu yıl sona eriyor. Bu yıl Zeytinliada'yı ziyarete açacağız. Erdek Turizm Vakfı, Kirazlı Manastırını din turizminin hizmetine sokulması konusunda bir takım çalışmalar yaptı. Ancak kaynak sıkıntısının yaşanması projenin uygulamaya konulmasını geciktirdi" dedi.
Geçtiğimiz yıl Erdek Körfezinin değişik bölgelerine atılan resiflerin balık popülasyonunun artmasına neden olduğunu dile getiren Kaygısız, Bursa,Balıkesir ve Çanakkale illerinden çok sayıda balıkçının oltayla ve zıpkınla balık avlamak için ilçeye geldiklerini, yeni kurulan Erdek Dalış Kulübü'nün ilçede dalış sporlarına yönelik talebi arttıracağına inandığını söyledi.