KAYSERİ () - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kış turizmine kazandırılan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Avrupalı kayakçılar tarafından 2013- 2014 sezonunun en iyi kayak merkezi seçildi. Altın Ödül Erciyes'e verilirken, ikinciliği Avusturya, üçüncülüğü ise İtalya aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediği görülüyor" dedi.
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Alman 'Ich will schnee' şirketi tarafından dünya genelinde 30 farklı kayak merkezi arasında yapılan değerlendirme sonucunda 2013-14 sezonu için 'Golden Best Destination' ödülüne layık görüldü. Ich Will Schee CEO'su Christian Flühr ödülle ilgili yaptığı açıklamada, "En çok bilinen kayak merkezleri her zaman en iyisi değildir. Bu yılkı 'En İyi Altın Destinasyon' ödülü Anadolu'nun ortasında bulunan Erciyes Kayak Merkezi'ne verilmiştir" diye konuştu. 
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, Avrupalı kayakçılar tarafından verilen ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye verdi. Başkan Özhaseki şu değerlendirmeyi yaptı:
"Erciyes dünya çapında ses getirmeye başladı. Yapılan planlama, daha sonraki yatırımlar ve gelmiş olduğu nokta itibarıyla dünyanın dikkatini çekiyor. Bu anlamda Altın Ödül'ün Erciyes'e layık görülmesi bizi daha da mutlu ediyor. Yaptığımız işin doğru olduğu, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görüyoruz."
OE(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)