KAYSERİ () - MHP'nin bir süredir yapmadığı Zafer Kurultayı'na alternatif olarak kendilerine 'eski ülkücü' diyen bir grup, Erciyes Türk Kurultayı düzenleyerek Erciyes Dağı'nda buluştu.
Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda gerçekleşen Erciyes Türk Kurultayı'na Ozan Arif, eski milletvekili Osman Sevimli, Irak Türkmen Cephesi Diyala İl Başkanı Nihat Bayatlı, sanatçılar İsmail Türüt ve Esat Kabaklı ile ülkücüler katıldı. Kurultayda konuşan Nihat Bayatlı, başta Kerkük olmak üzere Türkmenlerin yaşadığı Kuzey Irak'taki şehirlerde zulüm ve katliamların sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:
"Türkiye'den gelen yardımları dağıtanların evlerini bombalıyorlar. Ben 2 kez ölümden döndüm. Bu bombalamaların birinde arkadaşım, yardımları dağıttıktan sonra evine dönerken şehit edildi. Irak'ta çölün ortasında yaşıyoruz. Hava sıcaklığı 45- 46 dereceleri buluyor ve bu sıcak altında pek çok yaşlı ve çocuk yiyecek bulamadan, su bulamadan ölüyor.''
Eski milletvekili Osman Sevimli de Erciyes Türk Kurultayı'nın her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini belirterek, "'Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in vasiyetini yerine getiriyoruz. Burada merhum Başbuğumuzun vasiyetini yerine getirmek üzere gelen herkesin ellerinden öpüyorum'' diye konuştu.
Kurultayda Esat Kabaklı, İsmail Türüt ve Ozan Arif konser verdi.

FOTOĞRAFLI