KIŞ sporları ve turizm merkezi 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nda kayak sezonu açıldı. Gençlerin müzik eşliğinde halay çekip kızak ve kayakla kaydığı 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Tekir yaylasında bulunan 18 mekanik tesisten, açılış günü nedeniyle vatandaşlar ücretsiz olarak yararlandı.
Son yağışlarla birlikte Erciyes'teki kar kalınlığı 1 metrenin üzerine çıkarken, pistlerdeki karlar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından araçlarla kaymaya hazır hale getirildi. Kayserili'ler ve çevre illerden gelenler Erciyes'teki gondol, telesiyej, teleski gibi 18 mekanik tesisten açılış nedeniyle ücretsiz olarak yararlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri haline getirmek için önemli yatırımlar yaptığı Erciyes'te kayak pisti sayısı, yeni sezonla birlikte 34'e çıktı. Pistlerin toplam uzunluğu ise, Hacılar ve Develi ilçelerindeki alanların da katılımı ile 100 kilometreyi buldu.
ÖZHASEKİ İNCELEME YAPTI
Sezon açılışı nedeniyle Erciyes Dağı'nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes'in kış sporları ve turizm merkezi haline gelmesi için gereken yatırımları yaptıklarını, konaklama tesisleri ve yeni mekanik tesislerin yapımlarının da sürdüğünü söyledi. Tekir yaylasındaki incelemelerinin ardından 2 bin 500 metreye gondolla çıkan Başkan Özhaseki, burada Erciyes A.Ş. yetkililerinden bilgi aldı.