Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş'teki muhtarlarla istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik, "Önceden tarlalarımız, arazilerimiz barut kokardı. Şimdi Allah'a şükür barış süreci ile birlikte o insanların yüzü gülüyor. Bu barış sürecine başta muhtarlarımızın ve hepimizin sahip çıkmasını istiyorum" dedi.
Erciş Kaymakamı Barbaros Baran başkanlığındaki istişare toplantısı Erciş Öğretmenevi'nde yapıldı. Erciş'teki tüm mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik, bölgede küçükbaş hayvancılığın yok denecek kadar azaldığını fakat hükümetin destekleri ile yeniden canlanacağını umut ettiklerini söyledi. Deprem sonrası büyükbaş hayvan için 400, küçükbaş hayvan için 60 TL yardım yapıldığınıda hatırlatan Çelik, "Ben köyde olup da hayvanı olmayan köylüye köylü demem. Bölgemizde hayvancılığı geliştirmeyi istemelisiniz" dedi.
'ARAZİLERİMİZ ARTIK BARUT KOKMUYOR'
Barış sürecine başta muhtarların ve herkesin sahip çıkması gerektiğini de anlatan Çelik, barış sürecinin hayırla sonuçlanacağına inandığını söyledi. Çelik, "Önceden tarlalarımız, arazilerimiz barut kokardı. Şimdi Allah'a şükür barış süreci ile birlikte o insanların yüzü gülüyor. Bu barış sürecine başta muhtarlarımızın ve hepimizin sahip çıkmasını istiyorum. Halkımız bugün güvenle tarlasını ekiyor. Güvenle hayvanlarını yetiştiriyor" diye konuştu.
Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ise toplantıya katılanların kandilini kutlayıp yeni kazanan muhtarlara rozetlerini takarak başarı dileklerinde bulundu.

KA(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)