Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ,(Van),() - VAN'ın Erciş İlçesi'nde akşam saatlerinde etkili olan fırtına Adnan Menderes Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının çatılarını uçurdu. Çatılar oyun parkının olduğu yakın bölgeye düşerken, facia kıl payı atlatıldı.
Erciş İlçesi'nde saat 19.00 sıralarında bir anda fırtına çıktı. Fırtınanın etkisiyle Adnan Menderes Mahallesi'nde depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan konutların çatıları uçtu. Çatılardan biri konutlar arasına yapılan çocuk parkının hemen yanına düştü. Parkta çocukların olmaması büyük bir faciayı önlerken, TOKİ konutlarında oturan depremzedeler konutların birçok eksikle teslim edildiğini iddia etti.
TOKİ konutlarında oturan sakinler, konutların kısa sürede tamamlanıp teslim edilmesi sonrası birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Biz bu konuda defalarca elektrik, su, kanalizasyon gibi bir çok sorunumuzu yönetime bildirmemize rağmen hiç bir sonuç alamadık. Bu sorunlarımız bu binalara taşındığımız günden beri sürüyor. Bizi bu konutlara yerleştirerek adeta ateşe attılar" dedi.

FOTOĞRAFLI