Felat BOZARSLAN- Bayram BULUT/ERBİL, () - IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin saldırıları nedeniyle yoğun göç alan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil’de aşırı sıcak nedeniyle Ramazan bayramı gece saatlerinde kutlandı.
Hava sıcaklığının gündüz 45 dereceye ulaştığı kentte yaşayanlar akşam saatlerine kadar evlerinde oturmayı tercih etti. Havanın serinlemesi üzerine sokağa çıkan Erbilliler kentte yoğun bir trafik sıkışıklığına neden oldu. Bayram gecesini sokaklara çıkarak geçiren Erbillilerin ilk durağı ise Türk kafesi olarak bilinen Lavinya Cafe oldu. Erbil’in canlı müzik dinlenen tek kafesi olan Lavinya Cafe'de bayram nedeniyle müşterilerine Türkçe canlı müzik sundu. Kafede nargile içerek bayramı kutlayanlar zaman zaman Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
IŞİD’in saldırıları nedeniyle evlerini bırakarak güvenli bölge olan Erbil’e göç eden Araplar ise Ramazan Bayramını tarihi Erbil kalesinin altındaki fıskiyeli parkta geçirdi. Renkli ışık ve su gösterilerinin yapıldığı parka gelenler, savaş stresini atmak için Kale parkında gezmeyi tercih etti. Fıskiyelerin yanında hatıra fotoğrafı çektirerek stres atmaya çalışan Iraklılar, bayrama kendi evlerinde girmek istediklerini, ancak savaş nedeniyle Erbil’e geldiklerini söyledi.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi de Ramazan Bayramı nedeniyle 7 gün resmi tatil ilan etti.

FOTOĞRAFLI