MİLLİ Görüş'ün lideri eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 3. yıldönümünde Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen programla anıldı.

27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan için, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde dün saat 20.00'da "Hocamızı Anma ve Anlama" programı düzenlendi. Programa, Necmettin Erbakan'ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, kızı Eli Erbakan, kardeşi Kemalettin Erbakan, Refah Partisi Eski Genel Başkanı Ahmet Tekdal ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli katıldı.



Babası Necmettin Erbakan'ın hayatı boyunca davasından asla vazgeçmediğini belirten Fatih Erbakan, "O büyük lider Erbakan Hocamız, her zaman yolunda gittiğini ifade ettiği Fatih Sultan Mehmet Han'ın 4 ayda 4 senelik Rumeli Hisarı'nı tamamlaması gibi, Erbakan Hocamız da 54'üncü hükümette, birkaç ayın içerisinde belki de 10 senede aşılacak mesafeyi aştı. Birkaç ayda Dünya İslam Birliği'nin ilk somut adımını attı ve D8 projesini hayata geçirdi. Yine o büyük lider 1974'te ağır sanayi hamlesiyle Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük kalkınma hamlesini başlattı. 1 senenin içerisinde 200 tane ağır sanayi tesisinin temelini attı. Bunlardan 70 tanesini hizmete sokmayı başardı." dedi.

"ONU ÇOK ÖZLEDİK"

Necmettin Erbakan'ı çok özlediğini dile getiren Ahmet Tekdal, "Kendisini çok özledik; ama bir gerçek var ki dünya fanidir, hepimiz ölümü tadacağız. Rahmetli hocamız da vefat ederek, inşallah cennette buluşmak üzere aramızdan ayrılmıştır. Onu çok özledik. Hak yolda yürümemiz için bizi daha da çok şuurlandırdı, makamı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

"BİZİM GÖNLÜMÜZE GİRDİ"

Erbakan'ı rahmetle andıklarını belirten Filistin İslami Hareketi Fetva Kurulu Başkanı ve Mescid-i Aksa Vaizi Dr. Şeyh Raid Fethi ise, "Türkiye, Necmettin Erbakan Hoca'nın sevgisiyle, şefkatiyle, gönüllerimizdeki muhabbetiyle bizim gönlümüze girdi. Bunun en büyük vesilesi de Necmettin Erbakan oldu" şeklinde konuştu.

İY (İY) (FOTOĞRAFLI)