AVRUPA Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus Programı içinde spora yönelik hayata geçirilecek yeni çalışmaları,



"Erasmus+ Spor Destekleri" toplantısıyla tanıttı. Toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve çok sayıda federasyon başkanı ve federasyon yetkilisi ile davetliler katıldı.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaparak, "Ülke sporumuzun, spor hayatımızın ve sporcularımızın gelişmesi için



bizim sorumluluk alanımız çok önemli. Özellikle gençlerimizin desteklenmesi anlamında Erasmus Programı'nın geçmişte büyük katkıları oldu. Şimdi sporla da birleştiğinde çok çok iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Yapılacak çalışmalar, gençlerimiz ve Türk sporu için büyük faydalar sağlayacak" dedi.



Kılıç, "Soçi'de bayrağımızın dalgalanıyor olmasından dolayı büyük gurur duyduk ancak buruğuz da. Çünkü 6 sporcu ile katıldık. Bu rakamın artması lazım. Bunun için bizlerin burada yapacağı çalışmalar, elde edilecek sonuçlar, vereceğimiz destekler inşallah kardeşlerimizin uluslararası arenada çok daha fazla başarı almasını sağlayacak" ifadelerini kullandı. "ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ"



Bakan Kılıç, Ak Parti hükümetlerinin alınan kararların uygulanması noktasında hep kararlı olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ancak şunu da söyleyeyim; yıllar yılı hep güzel konuşmalar yapıldı, yemekler yenildi, kararlar alındı ve dağılındı. Alınan kararlar takip edilmedi ve uygulanmadı. Bana, Başbakanımız tarafından verilen görevin en önemli unsuru, verilen ve alınan kararların ciddi manada takip edilmesi, uygulanması. Bundan geri durmayacağız, takipçisi olacağız. Gece olur, gündüz olur hiç fark etmez. Çünkü biz aldığımız kararları uygulamazsak başarıyı elde edemeyiz. Çok önemli adımlar atacağız. Gelecekte başarılar elde edeceğiz. Zaman zaman Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ne iş yaptığı konusunda sorular soruluyor. Çok basit. Buraya gelselerdi, neler yapıldığını görürlerdi. Bu tip projelerin takip edilmesi, hayata geçirilmesi, ülkemizin gençliği adına verim elde edilmesi için bu işlerin sadece bu noktada görevli olan bir bakanlık, üst çatı tarafından takip edilmesinin ne kadar büyük bir önem arz ettiğini inşallah gelecekte yapacağımız çalışmalarda göreceğiz." "FATİH HOCA'MIZIN VERDİĞİ TAKTİKLERLE O KARŞIMIZDAKİ DEFANSI VE DUVARLARI AŞACAĞIZ"



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'da toplantıda bir konuşma yaptı. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak eğitime, geçliğe ve spora çok önem verdiklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü biz biliyoruz ki gençliğimiz ve de sporcularımız sadece Tükiye'nin aydınlık geleceği değil. Ama Türkiye'nin yurtdışına açılan birer yüzüdür, aydınlık yüzüdür ve her biri ülkemizin yurtdışında bir temsilcisidir, bir diplomatıdır, bir büyükelçisidir" dedi. Avrupa Birliği destekleriyle ve bakanlık desteğiyle Erasmus Programı kapsamında 370 bin vatandaşı Avrupa'ya gönderdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Köyden de giden oldu, öğrenci olarak gidenler oldu, spor camiasından da gidenler oldu. Ve orada kendileri hem staj yaptılar, okullarda eğitim gördüler ve kendi alanlarında çalışma ve deneyim kazanma imkanı buldular. Bu projelerin Türkiye eğitimi için ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ne kadar katkı sağladığını biz gördük. Bugün diğer gençlik ve eğitim projesi altında yurtdışına gönderdiğimiz vatandaş ve öğrenci sayısını sporda da yakalamak istiyoruz. Geçen sene sadece 70 bin vatandaşımızı gönderdik. Bu sene de en az 70 bin vatandaşımızı göndereceğiz. Buna sporcularımızı da eklediğimiz zaman bu sayı daha da artacak" diye konuştu.



Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte İstanbul'un olimpiyatlara mutlaka ve mutlaka ev sahipliği yapacağını söyleyerek, "Arzumuz sadece İstanbul'un değil, başta Antalya olmak üzere birçok şehrimizin olimpiyatlara ev sahibi yapacak altyapının kurulmasıdır" dedi.



Spor diplomasisi sayesinde Avrupa Birliği sürecinin önemli bir ivme kazanacağına, inandıklarını söyleyen Bakan, "Sadece Avrupa Birliği Bakanlığı olarak değil, hükümetimiz olarak, biz spor camiasını ve burada olan herkesi müzaakere sürecimizin bir ortağı olarak görüyoruz, bir destekçisi olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte de birlikte hareket ederek, burada oluşturduğumuz takımla, Fatih Hoca'mızın verdiği taktiklerle o karşımızdaki defansı ve duvarları aşacağız. Bazen oyunun kurallarını değiştirmeye çalışanlara karşı bu süreçte, onlar aldanmadan bazen İbrahim Kutluay gibi adam adama pres, bazen de tam saha pres yaparak Avrupa Birliği sürecindeki engelleri hep beraber aşacağız" diye konuştu. "CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZIN OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİM"



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, toplantıda bir konuşma yaparak, sporun yarışma alanından geldiğini anlatanarak, "Bir spor elçisi olarak daha evvel futbolun yaygınlaştırılmasında gördüğünüz benim, bu sefer sporun yaygınlaştırılmasını, fırsat eşitliğinin sağlanmasını, eğitmenlerimizin kalite standartlarının yükseltilmesini ve bu yönde çalışmalar yapılmasını önemsediğimi bilmenizi isterim. Ciddi çalışmalarımızın olduğunu bilmenizi isterim. Bu oluşumun, amaçlarına ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağını buradan müjdeliyorum. Sporun yanlışlıklardan arındığı, gücünün olumlu kullanıldığı güzel günler paylaşmak dileğiyle" şeklinde konuştu.



Toplantının ardından pojeye yaptıkları katkı nedeniyle Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fatih Terim'e, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da Turgay Demirel'e birer plaket verildi.   FOTOĞRAFLI (GK)