VATANİ görevini yaptığı Şırnak’ta askeri araç içinde kendi tüfeğiyle başından vurulmuş olarak ölü bulunan 21 yaşındaki Piyade Er Mutlu Acısu, memleketi İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde toprağa verildi.
Şırnak 6'ncı Motorlu Tugay Komutanlığı’nda görevli 1993/3 tertip Piyade Er Mutlu Acısu, geçen salı günü iki arkadaşıyla birlikte görevli olarak Uludere Devlet Hastanesi’ne gitti. İki silah arkadaşının inmesinin ardından er Acısu, askeri araçta yalnız kaldı. Bir süre sonra araçtan silah sesi gelmesi üzerine koşan arkadaşları, er Acısu’yu başından kendi tüfeğiyle vurulmuş olarak ölü buldu. İntihar mı ettiği yoksa kazayla mı vurulduğu araştırılan er Acısu’nun ölüm haberi, İzmir’in Ödemiş İlçesi, Hürriyet Mahallesi’ndeki evine ateş düşürdü.
Acısu Ailesi’nin üç çocuğundan ortancası olan Mutlu Acısu’nun cenazesi, dün gece Ödemiş’e getirildi. Acısu için, bugün Sanayi Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, CHP’li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Veysel Bozdağ, gaziler ve Acısu’nun yakınları katıldı. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in kıldırdığı namazın ardından Acısu’nun Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Ahrandı Mezarlığı’na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.