ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı oyuncusu 33 yaşındaki Ramazan Uçar, denizde yüzerken boğulmaktan kurtardığı Özbek turist aynı yaştaki Dilber Nezamova ile evlendi.
Geçen temmuz ayında tatil için geldiği Antalya'da Konyaaltı Sahili'nde yüzerken dalgalara kapılan hemşire Dilber Nezamova'nın imdadına o sırada denizde yüzen Ramazan Uçar yetişti. Doğuştan iki bacağı tutmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı oyuncusu Ramazan Uçar, genç kızı dalgaların arasından alıp kıyıya çıkardı. İkili arasında başlayan aşk, Nezamova'nın tatilinin bitip ülkesine dönmesinin ardından da devam etti.
Çift, Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda tanıklar huzurunda nikahlandı. Nikaha engelli basketbolcu Uçar'ın ailesi, takım arkadaşları ve yakınları katıldı. Çiftin düğünü ise 2 Şubat'ta Ramazan Uçar'ın memleketi Adana'da yapılacak.
Ramazan Uçar aynı yaştaki Dilber'le karşılaşmasını anlatırken, "Yüzerken bir sesle irkildim. Baktım boğulan bir kız var. Hızla yüzüp yanına gittim. Yüzmeyi az bildiği için Dilber'i akıntı hızla açığa sürüklemiş. Elinden tutup kıyaya çıkardım. Orada birbirimize aşık olduk. Ben onu deniz kızına o da beni beyaz atlı prensine benzetiyor. Şimdi ise nikah masasındayız" dedi.
KIZ TARAFI EVLİLİĞİ İSTEMEDİ
Evlilik kararı aldıktan sonra ülkesi Özbekistan'a dönerek kararını ailesiyle paylaştığını söyleyen Dilber Nezamova, ailesinden onay alamayınca çareyi Ramazan Uçar'a kaçmakta bulduğunu söyledi. Özbek gelin, “Benim ülkemde engellilere bakış açısı çok farklı. Babam Ramazan bacaklarını kullanamıyor diye istemedi. Ama ben onunla bir ömür boyu yaşamak istiyorum. Bu nedenle ailemin rızası olmadan Türkiye'ye geldim. Onunla bir ömür boyu mutlu olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.