KIRIKKALE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Engelliler Haftası'nda engelsiz bir yaşam ve Çocuk Hakları için yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüş, Belediye önünden başladı, Zafer Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanında engelsiz bir yaşam için düzenlenen törenle devam etti. Türk bayrakları eşliğindeki etkinlik, Kültür Merkezi'nde sona erdi. 'Engel olma destek ol', 'Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır', 'Asıl engel beyinlerde' yazılı dövizlerin dikkat çektiği yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Engelliler ve il yöneticileri çocuklarla birlikte, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için dua etti. Yürüyüşe Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
ENGELSİZ HAYAT İÇİN CİDDİ ADIMLAR ATILDI
Vali Ali Kolat, çocuk hakları ve engellilerin sorunlarının bilinip duyurulması açısından oldukça güzel bir eylem yaptıklarını belirtirken, şöyle konuştu:
"Engelli ve çocuk hakları ile ilgili son yıllarda ülkemizde ciddi manada mevzuat değişikliği olmuştur. Birleşmiş Milletler'deki tespit edilen standartların yakalanması noktasında gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve özel sektör olarak engellilerimizin daha rahat ve engelsiz bir hayat sürdürmeleri noktasında olması gerekenlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz."
Vali Kolat, Türkiye'deki çocuklarla ve çocuk hakları, koruyucu aile sistemiyle ilgili son yıllarda ciddi manada mevzuat değişiklikleri yapıldığını hatırlattı. Kolat, engelsiz bir yaşamla birlikte bütün çocukların en iyi yetişmesi için çalışmaların devam etmesini diledi.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)