İZMİR’de, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan yürüyüş şeritlerinde, tekerlekli sandalye için yapılan rampaların işgali bir türlü önelenemiyor.
Kentte, engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için, özellikle merkezi yerlerle kilometrelerce uzunluğunda engelli yürüyüş şeritleri yapıldı. Ancak yapılanlara, gösterilen çabaya rağmen, kaldırımlardaki engelli yürüyüş şeritlerinin işgal edilmesinin önüne geçilemedi. Bu şeritlerin üzerine, bazıları araçlarını park ediyor, bazı işyeri sahipleri masa ve sandalye koyuyor. Altyapı çalışmaları sonrası onarılmadan bırakılan yerler de dikkat çekiyor. Bütün bunlar, bu şeritleri kullanarak ilerlemek isteyen engellilerin önünde adeta bir duvar oluşturuyor.
İzmir FUarı’nda engellilerin sorunlarının uluslararası katılımla tartışıldığı 'Engelsizizmir 2013' Kongresi’nin başladığı gün, kongre merkezine sadece birkaçyüz metre uzaklıkta objektifinin bu tespitleri, engellilerin hayatının iyileştirilmesi için daha ilerleyecek çok yolumuz olduğunu gösterdi.