Yaşar ANTER- Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen engeliler zor anlar yaşadı. Felçli bir hasta ambulansa oy kullanacağı okula getirilip, sedyeyle taşındığı sandıkta oyunu kullandı. Sabah saatlerinden itibaren sandıklara koşan Bodrumlular ise daha sonra güzel havanın tadını denize girip, sahilde güneşlenerek ve gezerek çıkardı.
Bodrumlular, sabah erken saatlerden itibaren oylarını kullanmak için sandık başlarına akın etti, uzun kuyruklar oluşturdu. Oyunu kullananlar güzel 23 derece olan hava sıcaklığını fırsat bilip, sahilde güneşlenip, gezindi, kafeteryalarda oturdu. Deniz suyu sıcaklığının 17 derece olması nedeniyle bazıları ise denize girip, yüzmeyi tercih etti.
BAŞKAN KOCADON, EŞİ VE ÇOCUĞUYLA OY KULLANDI
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP adayı Mehmet Kocadon oyunu, Gümbet’teki Ayşe Gülsevim Rüştü Kaynak Lisesi’nde eşi Hülya Kocadon ve kızı Zeynep Kocadon ile birlikte kullandı. Kocadon, “Bodrum’da gerek seçim döneminde gerekse bugün sandığa giden vatandaşlarımız ve tüm partilerimizin adayları ve taraftarları büyük bir hoşgörü içerisinde seçim dönemini sürdürdü. Bugün de Bodrum güzelliklerle dolu. Huzur kenti Bodrum’da seçimin güzelliği tüm yurda yayılmasını arzu ediyoruz” dedi.
MHP’li aday Mehmet Tosun ise Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim Okulu'nda oyunu eşi Nadire Tosun ile birlikte kullandı.
SEDYEYLE OY KULANMAYA GETİRİLDİ
Elektrik çarpması nedeniyle geçen yıl belden aşağısı felç olan 23 yaşındaki Hakan Öztopal, vatandaşlık görevini yerine getirip, oyunu kullanmak için ilk kez evinden çıktı. Öztopal, ambulans ile oy kullanmaya geldi. Öztopal sağlık görevlilerinin yardımı ile sedye ile sandık başına gidip, oyunu kullandı.
Okulların üst katlarındaki salonlarda oy kullanmak zorunda kalan hasta ve engelliler ise büyük güçlük yaşadı. Engelli ve yaşlılara yakınları ve diğer seçmenler yardımcı oldu. Oy kullanmak için gittikleri sandık başında bayılan dört kişi de ambulanlarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı.
8 KİŞİ YAKALANDI
Çeşitli suçlardan aranan 8 kişi de oy kullanmak için gittikleri sandık başında polis tarafından yakalandı.

YA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)