İZMİR’de, otistik, down sendromu ve zihinsel engelli çocuklar, aldıkları eğitim ardından motosiklete bindilerek gezdirildi. Down sendromlu oğlunun her yıl etkinliğe katılmasını sağlayan anne Alev Can, onunla aynı mutluluğu yaşamak için bu kez kendisinin de katıldığını söyledi.
Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği etkinlik öncesinde, öğrenciler ilk olarak ART Motosiklet’ten eğitim aldı. Ardından bu eğitimi tamamlayan 15 engelli öğrenci, kentteki motosiklet tutkunlarının oluşturduğu grupların desteğiyle, Göndoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. Eğitim gören 15 engelli, 150’ye yakın motosikletli ile birlikte, meydandan İnciraltı’na kadar götürülerek gezdirildi. Motosiklet kullananların kıyafetlerinden giyip kask takan öğrenciler, onlarla birlikte motosiklete bindi. Öğrencilere birer de sertifika verildi.
Organizasyonu düzenleyen Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi Müdürü Hayal Demirci, farkındalık yaratmak istedilerini, çünkü otistik, down sendromu ve zihinsel engelli çocukların da bu dünyada diğer bireyler gibi yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
EN MUTLU ANNE
Bu arada organizasyondaki en mutlu kişi ise, 21 yaşındaki down sendromlu oğlu Oğuzcan Ağırbaş ile katılan emekli bankacı 51 yaşındaki Alev Can oldu. Her yıl etkinliğe sadece oğlunun katıldığını söyleyen Alev Can, bu yıl kendisinin de katıldığını, onunla aynı mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.