Ufuk AKTUĞ-Adnan ÇELEBİ/İSKENDERUN (Hatay)- NİĞDE, () - HATAY'ın İskenderun İlçesi ile Niğde'de oy kullanmak için okula gelen yürüme engelli vatandaşlar yakınlarının ve görevlilerin yardımıyla oy kullanacakları katlara çıkarak oylarını kullanabildiler.
Tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı İskenderun Atatürk İlköğretim Okulu'na gelen Muammer Güzel, kendi imkânlarıyla okula girdi fakat oy kullanacağı sandığın 4'üncü katta olması, okulda asansör olmaması nedeniyle yukarıya çıkamadı. Güzel'in durumu okuldaki görevli bir polis memuruna anlatması üzerine, polis sandık kurulu başkanıyla görüştü. Sandık kurulu başkanı, 4'üncü kattan oy pusularını ve zarfları indirerek zemin katta başka bir sandıkta paravanda Mehmet Güzel'e oyunu kullandırdı. Daha sonra zarflar polis memuru ve sandık başkanı tarafından Güzel'in oyunu kullanacağı sandığa atıldı. Güzel, oy kullanma işleminin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlık görevini yerine getirmenin huzurunu yaşadığını söyledi.
TEKERLEKLİ SANDALYE İLE 3'ÜNCÜ KATA ÇIKARILDI
Niğde'de ise 62 yaşındaki yürüme engelli Hatice Vural, oy kullanacağı Kemal Aydoğan İlköğretim Okulu'na gitti. Okuldaki asansöre binerek oy kullanacağı sandığın bulunduğu 3'üncü kata çıkmak isteyen Vural, tekerlekli sandalyesinin asansöre sığmaması üzerine çaresiz kaldı. Vural'ın imdadına, birlikte geldiği çocukları ile oy kullanmak için okula gelen diğer vatandaşlar yetişti ve tekerlekli sandalyeyle birlikte Hatice Vural'ı merdivenlerden 3'üncü kata kadar çıkardı. Okuma yazma bilmeyen Hatice Vural, çocuklarının yardımıyla oyunu kullandıktan sonra merdivenden indirilerek okuldan ayrıldı.

UA(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)