BURSA, () - BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi Belediyesi, engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla başlattığı 'Mavide Engel Yok Projesi' ile görevliler dalış eğitimi alırken, engelliler de sualtına dalmanın mutluluğunu yaşadı. İlk kez su altına dalan Esra Erdem, "Tarifi imkansız bir mutluluk. Bunu kelimelere döküp anlatmam imkansız, yaşamak gerek" dedi.
Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, IDDA (International Disabled Divers Association), ADM Diving, Denizatı Dalış Merkezi, Hamsi Diving ve Medak’ın gönüllü desteğiyle gerçekleştirdiği proje ile bedensel engelliler ilk kez su altına dalmanın keyfini yaşadı.
Dalış hocası ve sağlık görelilerinden oluşan 14 kişilik ekiple gerçekleşen eğitimlerde, 29 belediye personeli teorik yüzey destekçisi eğitimi alırken, 17’si uygulamalı eğitimlere de katılarak yüzey destekleyicisi sertifikası aldı. Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinde gerçekleştirilen 3 günlük eğitim programında, 5 fiziksel engelli, kendilerine eşlik eden profesyonel ekip ve yüzey destekçilerinin nezaretinde, dalış kıyafetlerini giyip oksijen tüplerini takarak, hayatlarının ilk su altı dalışını yaptı.
‘Mavide Engel Yok’ sloganıyla gerçekleştirilen dalış eğitimleri sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar, Osmangazi’de hayata dair engellerin bir bir kalktığını söyledi.
Dündar, proje ile engellilere suyun altında engelsiz bir yaşam sürmenin keyfini yaşatmayı hedeflediklerini, engellilere özgüven artışına katkı sağlayan bu tür projelerin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şöyle devam etti:
"Osmangazi’de engelleri bir bir kaldırıyoruz. Gönüllülük ilkesi ile çalışan tüm işbirlikçiler ve belediye personeli çok önemli bir çalışmaya imza attı. Mavide engel yok, farklı ve yepyeni bir faaliyet. İnsanların yeni şeyleri denemesi, kendisine sağlanan imkanlarla engelleri aşması, en azından bir faaliyet içinde bulunarak moral ve motivasyonlarının artması son derece önemli."
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Mavide Engel programına katılarak ilk kez su altına dalmanın mutluluğunu yaşayan Esra Erdem, yaşadığı mutluluğun tarifinin olmadığını söyledi. Erdem, bu proje ile yaşamının en güzel 3 gününü geçirdiğini bildirirken, "Suda olmak çok güzel bir duyguydu. Unutamayacağım bir şeydi. Tarifi imkansız bir mutluluk" dedi.
Nimet Erdoğan da, bir hayalimi gerçekleştirmenin ilk adımını atmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
"İlk kez suyun altına dalıyorum. İnşallah denize gittiğim zaman bu hayalimi tamamlamış olacağım. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."
Programa katılarak hayatlarında ilk kez dalan Harun Tunç ve Hayrettin Özdemir de, hayatlarında ilkleri yaşadıkları bu özel program için Osmangazi Belediyesi ve dalış hocalarına teşekkür etti.
Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinde düzenlenen ve 3 gün süren Mavide Engel Yok programı sonunda, başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi.

(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)