Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da bedensel ve zihinsel engelliler için düzenlenen törende, 1 günlük vatani görevini yerine getiren 41 engelli asker ailelerinin önünde yemin etti.
İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve asker yakınları katıldı. Sabah saatlerinde kamuflajlarını giyerek silah eğitimi alan 41 engelli, yemin töreninde içtima alanında hazır hale getirildi.
Yemin töreninin açılış konuşmasını yapan Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, yemin eden askerlerini tebrik ederek, “Türk milletinin askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşımak durumundadır. Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen arkadaşlarımız kahraman bir Mehmetçik olarak karşınızda durmaktadır. Kısa süreli de olsa bu eğitimle 'Her Türk asker doğar' özdeyişini ispatlarcasına askerliğe itimat ettiniz. Size ihtiyaç duyulduğunda yemin eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik göreviniz yüce Türk milletine, jandarmaya ve ailelerinize uğurlu olsun" diye konuştu.
Bir askerin kendilerine verilen askerlik fırsatı için teşekkür konuşmasının ardından teskere törenine geçildi. Vali Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can, Başsavcı Bağcı'dan teskerelerini alan askerler, büyük mutluluk yaşadı. Heyecanları gözlerinden okunan askerler sevinç gözyaşları döken aileleriyle mutluluklarını paylaştı. Tören, askerlerin komutanlarıyla birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

AA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)