TÜRKİYE'nin ilk ve tek curling salonuna sahip Erzurum'da Tekerlekli Sandalye Curling Takımı kuruldu. Takımın kaptanlığını 2012 Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Gökhan Seven yapıyor. Antrenör Fatih Işık yönetiminde haftada iki gün antrenman yapan engelli sporcular, başka bir takım kurulmazsa milli takım seviyesinde Türkiye'yi dünyada temsil edecek.
Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle gecekondu semtlerinden Mecidiye Mahallesi'nde 9 milyon lira harcanarak curling salonu yaptırıldı. Curling, zamanla sevilip ve gençler tarafından ilgi gören spor branşları arasına girdi. Erzurum'daki 19 takımdan biri olan Nene Hatun Spor Kulübü, kadın ve erkek takımından sonra Türkiye'nin tek tekerlekli sandalye curling takımını da kurdu.
Kulüp Başkanı Zekeriya Deniz, "Kulübümüzde izcilikten tüm kış sporlarına kadar branşlar var. Curlingde de biri kadın diğeri erkek olmak üzere iki takımımız bulunuyor. Tekerlekli sandalyeli curling takımımız Türkiye'de ilk ve tek. Milli takımı oluşturacak sporcularımız ülkemizi yurt dışında temsil edecek. Curling, Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir spor. Bedensel engellilerin yapabileceği en kolay branşlardan birisi. Antrenörümüz Fatih Işık yönetiminde haftada 3 saat olmak üzere 2 gün antrenman yapan engelli sporcularımız, buzda satrancın inceliklerini öğreniyor" diye konuştu.
Takım kaptanı Gökhan Seven ise Brezilya'da geçen yıl yapılan Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda 60 kiloda birinci olduğunu söyledi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştığını anlatan Seven, "Curlingin milli takım antrenörü beni burada milli forma ile görünce curling oynamamı istedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra dernekten arkadaşlarımı getirdim. Nene Hatun Spor Kulübü çatısı altında takım oluşturduk. 2012'de olduğu gibi buzda da bileğimizi kimse bükemeyecek" dedi.
Nene Hatun Tekerlekli Sandalye Curling takımının antrenörü Fatih Işık, engelli sporcuların çok gayretli ve başarılı olduğunu belirtti. Işık, "Çalışmalarımız çok verimli geçiyor. Normal curlinge göre terk fark süpürge kullanılmaması. Hedefimiz, 2014 Paralimpik Olimpiyatları'na katılmak ve Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek" diye konuştu.