BALIKESİR'de, engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen 39 kişi, Jandarmanın 175'inci kuruluş yıldönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 1 günlüğüne sembolik askerlik yaptı.
İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan yemin ve terhis törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz, engelli askerlerin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende engelli asker ve ailelerine hitap eden Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, kentin 12 ilçesinden 39 engellinin asker üniforması giyerek yemin etmelerinin mutluluğunu birlikte yaşadıklarını vurguladı. Jandarma Komutanı Kurmay Albay Göldal, şöyle dedi:
"Bugün coşkuyla asker elbiselerini giymiş jandarmalarımız karşınızda onur ve gururla durmaktadırlar. Bu gençlerimizin, kendilerine vatan savunmasında görev düştüğünde, diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her türlü görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine güvenimiz tamdır."
Sembolik askerlik yapan engelliler adına konuşan Mehmet Dalkıran bu günün, yıllarca özlemini çektikleri, hayatlarındaki en önemli gün olduğunu belirtip, "Bizler birer jandarma olmanın verdiği gururu yaşıyoruz. Bu şerefli görevi engelli olduğumuz için diğer arkadaşlarımız gibi tam anlamıyla yerine getirme imkanımız olmadığını düşünenler olabilir. Ancak Jandarma'nın 175'inci kuruluş yıldönümünde Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nca engellilere yönelik başlatılan 1 günlük temsili askerlik uygulaması bizlere verilen değerin ne kadar büyük olduğunu göstermiştir" dedi.
Askerliğin peygamber ocağı olduğunu, Türk milleti için çok önemli manevi değeri bulunduğunu söyleyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Bugün 39 gencimiz böyle bir kutsal görevin içerisinde bulunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Tabi ki engellilerimizin önünde engeller var. İnşallah kanunlarla, toplumdaki değişen zihniyetle bu engeller her geçen gün azalacak" diye konuştu.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki etkinlikte, Vali Turhan'ın konuşması ardından engelli mehmetçikler ellerini masada duran silahların üzerine koyarak yemin etti. Yemin törenini sonrası Vali Turhan ve İdare Mahkemesi Başkanı Erdem engelli askerleri terhis belgelerini verdi. Altıeylül Kaymakamı Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Emniyet Müdürü Boz, engelli mehmetçiklere tekerlekli sandalyelerini dağıttı.

HD(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)