MANİSA'da, 1 günlüğüne askerlik yapan bedensel ve zihinsel engelli 38 genç, sembolik de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan düzenlene tören ile yemin eden 38 engelliye, terhis belgesi verildi.
İl Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde 'Engelliler Haftası' nedeniyle düzenlenen törene Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile engelli askerlerin aileleri katıldı. Komutanları eşliğinde tören alanına gelen bedensel ve zihinsel engelli 38 genci, aileleri ayakta alkışladı. Yaptığı açılış konuşmasında her Türk genci için askerliğin kutsal bir görev olduğunun altını çizen İl Jandarma Komutanı Albay Mercan, şöyle dedi:
"Bir günlük bile olsa engelli gençlerimizde asker olması ve asker ocağında yer alması bizim için gurur verici bir olaydır. Bugün kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururu yaşıyoruz. Bu gençlerimiz kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır." 
Konuşma ardından Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerine koyan engelli gençler, yemin etti. Aileleri, asker olan çocuklarının fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı.
Yemin töreni sonrası arkadaşları adına konuşan 23 yaşındaki Barış Ödül, "Asker olmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Bizler temsili olarak bir gün bile olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadık. Ancak bir günlük bile askerlik yapmış olsak bile tüm hayatımız boyunca vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizlere görev verildiği takdirde de Türk Ordusu'nda seve seve canımız pahasına görev yapmaya hazırız. Atatürk ilkelerinde asla sapmayacağımıza söz veriyoruz. Bizler Atatürk'ün askerleriyiz" dedi. Ardından engelli gençlere başta Vali Savaş olmak üzere protokol üyeleri, terhis belgesi verdi. İl Jandarma Komutanlığı'na ait Kaçakcılık Şubesi'nde görevli iki köpeğin gösterisi de izlendi. Gösteri sonrası 38 engelli asker, tören geçişi yaptı.

İK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)