Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da oturan bedensel engelli 39 yaşındaki Ayşe Eken ve zihinsel engelli eşi 49 yaşındaki Salih Eken, iki çocuklarıyla birlikte hayırseverlerin yardımlarıyla yaşam mücadelesi veriyor.
Korkuteli İlçesi'ne bağlı Yelten Beldesi'nde oturan Ayşe Eken ile eşi Salih Eken, 2 çocuklarıyla birlikte Salih Eken'in babası 73 yaşındaki Halil Eken'in evinde yaşıyor.
Manavgat'ta 14 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen Ayşe Eken, küçükken evin orta yerinde yanan ateşin üzerinde yürüdüğü için her iki ayağında da kalıcı yanık oluştu ve topal kaldı. 10 yıl önce Korkuteli'nin Yelten Beldesi'nde babasıyla birlikte oturan zihinsel engelli Salih Eken ile evlenen Ayşe Eken, 2 çocuk dünyaya getirdi.
Kendisinin bedensel, eşinin de zihinsel engelli olduğunu ve kayınpederinin emekli maaşıyla geçindiklerini belirten Ayşe Eken, "Ayaklarım sakat olduğu için ırgat bile olamadım. Devletten engelli maaşı almak istiyorum" dedi.
Beldede herkesin emekli olabileceklerini söylediğini belirten Ayşe Eken, "Yetkililere sesleniyorum. Bize evde bakım parası ya da engelli maaşı almak için yardımcı olsunlar. Nereye başvurulur, ne yapılır biz bilmiyoruz" diye konuştu.
8 yaşında Gülsüm ve 9 yaşında Hanife adlı iki kızı olan Ayşe Eken, "Gülsüm'ün doğumdan kısa süre sonra kalça çıkığı olduğunu öğrendik. Doktorlar kızımın kalça çıkığını tedavi için platin çivi koydular ve 7 yaşına geldiğinde platini çıkartmamız gerektiğini söylediler. Kızım bir yıldır acı içinde yürümekte zorlanıyor. Paramız olmadığı için vücudundaki platini çıkarttıramadık" dedi.
Bağkur'dan emekli baba Halil Eken ise 6 kişilik bir aile olduklarını ve 800 lira emekli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Halil Eken, "Eşim, iki torunum, gelinim ve oğlum ile toplam 6 kişiyiz ve 800 lira emekli maaşımla geçinmeye çalışıyoruz. Torunlarıma çevreden verilen zekat ve fitreler onlara destek oluyor. 6 nüfus çok zor durumdayız" diye konuştu.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)