ESKİŞEHİR'de Tepebaşı Belediyesi'nin 'Üreten Eller Projesi' sayesinde engelli gençler, belediyenin montaj atölyesinde fabrikalardan getirilen parçaları birleştirerek montajlarını yapıyor.
Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde 9 ay önce engellilere yönelik montaj atölyesi kuruldu. Anadolu Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) destek verdiği proje kapsamında kurulan montaj atölyesinde 15 engelli genç çeşitli fabrikaların gönderdiği plastik ve metal parçaların montajlarını yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engellilerin karşılaştığı sorunların sadece kendilerinin değil, aileleri, çevreleri, toplumun ortak sorunu olduğunu söyledi. Ataç, şöyle dedi:
"Engelli kardeşlerimizin sorunlarına sahip çıkarak sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi temel sorumluluklarımızın başında geldiğine inanıyorum. Bu çerçevede engellilerimizin üreten bireyler olarak, kendilerine yeter duruma gelmeleri amacıyla, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü yurttaşlarımızla birlikte, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Engelli 15 genç haftada 3 gün süreyle montaj atölyesinde çalışıyor. İşlerini severek yaptıklarını belirten gençlerden Down sendromlu 28 yaşındaki Özkan Er, "Burada çok mutluyum" dedi.