MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde, doğuştan beyninde oluşan hasar nedeniyle konuşma ve bazı fiziksel hareketlerinde güçlük yaşayan 31 yaşındaki Vahdet Kurşun, ilk şiir kitabını çıkardı. Okumayı 2003 yılında eğitime başladığı Bodrum Sağlık Vakfı'nda öğrenen Kurşun’un, engellilerin sıkıntılarına dikkat çeken 'Yok' adlı şiiriyle aynı adı taşıyan kitabı ilgi gördü.
Doğum sırasında, damarının zedelenmesi nedeniyle beyninde hasar oluşan Vahdet Kurşun, okuma yazmayı öğrendikten sonra şiire merak saldı. Ancak ellerini rahat kullanamadığı ve konuşmasında da aksama yaşayan engelli gencin, güçlükle dile getirdiği şiirlerini, kız kardeşi Fatma Kurşun kaleme aldı. Kurşun, bu şiirlerini yaşadığı Konacık Beldesi'nin Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun’un desteğiyle 'Yok' adıyla kitap haline getirdi. Otuz şiirin yer aldığı ve 2 bin basıldığı öğrenilen 35 sayfalık kitap için Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Satış Mağazası önünde imza günü düzenlendi. İmza gününe katılan Belediye Başkanı Tosun, "Engelleri kaldırmış bir kardeşimiz olan Vahdet’in şiirlerinin ve kitabının devamını diliyoruz. Onu yalnız bırakmayanlara da teşekkür ediyorum" dedi.
Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer de "Bu bizim gurur günümüz. Çok önemli bir şeyi başardığı için Vahdet’e çok teşekkür ederiz. Vahdet bu azmiyle daha güzel şeyler üretecek" diye konuştu.
İmza gününde, Vahdet Kurşun’un duygu ve düşüncelerini ifade eden yazılı metin de okundu. Metinde "Bu kitap sizin sayenizde çıktı. Çok mutluyum. Hayal ettiğim şey gerçek oldu. Bu şiirler benim hayatım. Her bir kıtasında yaşadıklarım, yaşayamadıklarım var. Yani yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı yazıya döktüm. Destek olanlara, teşekkür ediyorum" ifadeleri yer aldı.
Taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin kravatıyla dikkati çeken Kurşun, 'Dağlar, derdimi kime yanayım dağlar? Dert anlatacak adam yok. Bu kadar derdi, bu kadar çileyi, bu kadar acıyı bana neden verdin dağlar?' mısralarının yer aldığı şiirini okudu. Oğlu şiir okurken duygulanan anne Senem Kurşun, "Bugünleri gördüğüm için çok mutluyum. Oğlum 8 yaşından sonra yürümeye başladı. Giderek iyice ayağa kalktı. Zekasında sorun yok. Algıları açık. Düşünme, muhakeme etme, iletişim kurma kabiliyeti gayet iyi. Bugünde ise bir şiir kitabı var. Bu kadar olacağını beklemiyorduk. Ailece çok mutluyuz" dedi.
Konuşmaların ardından Vahdet Kurşun, kendisi için hazırlatılan kaşeyle kitaplarını imzaladı. Kurşun, Belediye Başkanı Tosun ve Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Biçer’e imzaladığı kitabını da hediye etti.