ERZURUM'da '1 Usta 1000 Usta Projesi' kapsamında verilen Oltu taşı işlemeciliği kursuna katılan yürüme engelli Filiz Acar, kursu birinci olarak tamamladı.
Kaybolan veya kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere ilgiyi artırmak için başlatılan proje kapsamında 20 kursiyere 3 ay boyunca Oltu taşı işlemeciliği kursu verildi. Meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınması için her yıl 5 farklı ilde hayata geçirilen projeyle 10 yılın sonunda 50 meslek dalında toplam 1000 ustanının yetişmesi hedeflendi.
'Siyah kehribar' olarak bilinen Oltu taşı işlemeciliği kursuna katılan yürüme engelli 32 yaşındaki Filiz Acar, 192 saat verilen kursu birincilikle tamamladı. 17 yaşında kas hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Filiz Acar, anne ve bir kardeşiyle birlikte yaşadığını, engelli maaşıyla geçindiklerini bildirdi. Daha önce de takı tasarımı, cam ve seramik kurslarına katılan Acar, hastalığı sonrasında mecburen okula gidemediği için liseyi açıktan okuduğunu belirtti. Kurs eğitmeni Metin Çelebi'den çok ciddi destek aldığını vurgulayan Acar, şöyle konuştu:
"Hayat zor ama çok güzel. Destek sağlandığı takdirde Oltu taşı işlemeciliği yapmak istiyorum. Sadece sağlıklı olanlar değil bizlerin de birşeyler yapabileceğini arkadaşlarıma göstermek istedim. Engelli olanlar evde oturup kaderlerine yenilmesinler. Oltu taşı kursuna ilk geldiğimde farklı aletler gördüm ve yapamayacığımı düşündüm. Ama sonra azmettim. Hocamız diğer arkadaşlara ne iş verdiyse bana da aynısını verdi. Bakış açısı ne kadar güzel olursa hayat da o kadar güzel oluyor. Engelli arkadaşlarım yürüyemediği için evde oturmasınlar. Dışarıda hayat var. Yapabilecekleri işler var."

FOTOĞRAFLI