Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY / EDİRNE, () - EDİRNE'de, bedensel engelli olarak dünyaya gelen ve belden aşağısını kullanamayan, bugün 18 yaşında olan Özge Üstün, annesi Sevim Üstün'ün desteğiyle 2 yıl önce yüzmeye başladı. Haftanın 5 günü antrenör eşliğinde yarı olimpik havuzda tek başına yüzen Üstün, şimdiye kadar girdiği yarışmalarda 7 il birinciliği, 4 Türkiye şampiyonu kazandı. Doğduğunda kızı için ‘yaşamaz' dediklerini söyleyen anne Sevim Üstün, "Kızımın yaşayacağına kimse inanmadı. Çok mücadele ettik ve şimdi şampiyonluklar kazandığı için çok mutluyum" dedi.
'Spina Bifida' (embriyolojik yaşamda omuriliğin kapanması) ve 'Hidrosefali' (beyinde su toplanması) hastalıkları nedeniyle doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya gelen ev kadını anne 45 yaşındaki Sevim ve emekli baba Nezih Üstün'ün iki kızından biri olan Özge Üstün, yaklaşık 2 yıl önce annesinin desteğiyle yüzmeye başladı. Tekerli sandalye ile yaşamını sürdüren ve geçtiğimiz yıl Edirne İlhami Ertem Lisesi’nden mezun olan Üstün, haftanın 5 günü Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu ile Trakya Üniversitesi Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı olimpik havuzda çalışmalarını sürdürdü.
TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Özge Üstün, bir an olsun yanından ayrılmayan annesi Sevim Üstün ile yüzme eğitmeni Canan Zeren Üstev’in katkılarıyla kısa sürede büyük aşama kaydetti. 7 il birinciliğinin yanı sıra, geçen Mart ayında Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 100 metre serbest, 50 metre serbest ve 100 metre kurbağalama kategorilerinde altın madalya kazanan Özge Üstün, kendisine büyük destek veren annesi Sevim Üstün’ün yüzünü güldürdü.
'KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM'
Kendisini yüzerken çok özgür ve mutlu hissettiğini belirten Özge Üstün duygularını  şöyle anlattı:
"Yüzmeye başladığım zaman beynimdeki her şey siliniyor. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Gayet iyiyim. Amacım Türkiye Şampiyonluğu’ndan sonra Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorum. Annemin büyük desteğini görüyorum, bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. Sürekli benim için mücadele ediyor. Ailemle birlikte bütün zorlukları beraber aşıyoruz. Yüzmeye başladıktan sonra hayatım değişti, yüzüm daha çok gülmeye başladı. Şimdi dünyaya sımsıkı tutunuyorum. İnşallah iyi bir dalgıç da olacağım."
'YAŞAMAZ DEMİŞLERDİ'
Kızının doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya geldiğini belirten anne Sevim Üstün de şunları söyledi:
"Kızımın yaşayacağına kimse inanmadı. Çok mücadele ettik ve kızım şu an gayet iyi. Kızımın yüzme öğrenmesini çok istiyordum. Her şeyi başaracağından emindim. Kızım da beni kırmadı ve yüzmeye başladı. Şimdi gayet iyi bir yüzücü oldu. Türkiye şampiyonlukları kazanarak bizleri çok mutlu etti. İki kızım da benim için çok önemli, onlar için her türlü mücadeleyi veririm. Özge yüzerken kendini çok mutlu ve özgür hissediyor. Onun mutluluğu benim için en büyük ödül. Anne olmak çok zor, hele böyle bir çocuk annesi olmak zor ama biz çok mutluyuz. Ben her gün yatağa yattığımda, 'çocuğum için yarın ne yapabiliriz' onu düşünüyorum. Her gün sırtımda taşıyorum, götürüyorum, getiriyorum. O havuzda yüzerken benim kalbim mutlulukla doluyor. O normal insanların yapamadığını yapıyor."

EÖ,ACZ(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)