ÇANAKKALE'de bedensel engelli büfeci Engin Tolun, trafik kazasında bir bacağını kaybeden 'Sıdıka' adını verdiği kediyi sahiplendi.
Çanakkale'de sarı renkli bir kedi yavruyken trafik kazası sonucu yaralandı. Kedinin ezilen sol arka bacağı, tedavisi mümkün olmadığı için götürüldüğü veteriner tarafından kesildi. 3 bacağı ile yaşamını sürdürmek zorunda kalan kedinin yaşamı, büfeci Engin Tolun ile karşılaşınca kolaylaştı. Yıllar önce trafik kazasında kaybettiği bacağının yerine protez takılan Tolun, kediyi sahiplendi. Bir bacağı protez olan Tolun, 'Sıdıka' adını verdiği kedi için işlettiği iskeledeki büfede, bir köşe ayırdı. Tolun, mama ve suyunu verdiği kediyi beslemeye başladı. 'Sıdıka' adını verdiği büfenin maskotu haline geldiğini belirten Engin Tolun, şöyle dedi:
"Bu kedi trafik kazası geçirdi, veteriner tarafından ezilen arka sol ayağı kesilmek zorunda kaldı. Ardından bir hastalığa yakalandı. Ben de yıllar önce trafik kazasında sol ayağımı kaybettim. Bu ayağım ampütasyonlu olduğu için kedinin bundan sonraki yaşamının zor olacağını biliyordum. Bu nedenle de sahiplenip bakmaya başladım. En iyi şekilde baktık, yetiştirdik ve şimdi de büfemizin maskotu oldu. Aşılarını düzenli yaptırıyorum. Yemek ve suyunu hergün düzenli veriyorum. 'Sıdıka' sadece bizim değil, bölgedeki esnafında maskotu haline geldi."

BG(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)