Onur BAYRAM- Murat ARISOY/ AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da oy kullanacağı sandığın ikinci katta olması nedeniyle salona çıkamayan bedensel engelli Mahmut Öztürk, okul bahçesinde oy pusulasına mühür bastıktan sonra sandığa atılması için görevlilere teslim etti. Görevliler, Öztürk'ün oy zarflarını sandıklara attı.
Afyonkarahisar'da, oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Soğuk havaya rağmen erkenden sandık başına giden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.
VALİ EŞİYLE KULLANDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu oyunu Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda kullandı. Seçimin huzur ve sükunet içerisinde geçtiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, seçmenlerin iradesini serbestçe, rahatça, hiçbir tehdit ve baskı altında kalmadan sandığa yansıttığını vurguladı.
ADAYLAR OY KULLANDI
Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Burhanettin Çoban da oyunu Atatürk Anadolu Lisesi'nde 1256 nolu sandıkta eşi Emine Çoban'la birlikte kullandı. MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya oyunu Ali Çağlar Anadolu Lisesi'nde, CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Ecer ise oyunu Ayşegül Arsoy İlköğretim Okulu'nda kullandı.
BAHÇEDE KULLANDI
Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda oy kullanmaya giden bedensel engelli Mahmut Öztürk ise engelli rampası olmadığı için sandığa ulaşamadı. Okul bahçesine kadar akülü arabasıyla gelen Öztürk, oy kullanacağı sandığın ikinci katta olduğunu, bu kata kadar çıkamayacağını sandık başkanına bildirdi. Bunun üzerine sandık başkanı ve bir görevli oy pusulalarını bahçede bekleyen Mahmut Öztürk'e getirdi. Burada pusulalara mühür basan Öztürk, daha sonra zarfa koyarak görevlilere teslim etti. Öztürk'ün oy zarfları görevliler tarafından sandıklara atıldı.
İkinci kattaki 1090 nolu sandıkta oy kullanması gerektiğini anlatan Mahmut Öztürk, "Yukarı çıkmam zor olacaktı. Oyumu burada kullandım. Mutluyum. Bunu sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.
Diğer yandan bazı hastalar da ambulanslarla gelerek oy kullandı.

OB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)